Kuva: AOP

Bad Bunnyn entinen puoliso haastoi räppärin oikeuteen - vaatii kymmeniä miljoonia euroja äänensä käytöstä

21.03.2023 19:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Rap-artisti Bad Bunnyn entisen puolison mukaan artisti on käyttänyt hänen äänitallennettaan ilman lupaa.

Rap-artisti Bad Bunnyn entinen naisystävä Carliz De La Cruz on haastanut rap-artistin oikeuteen. De La Cruzin mukaan artisti on käyttänyt ainakin kahdessa kappaleessa tallennusta, jossa nainen sanoo: "Bad Bunny, baby". Naisen mukaan tallenteita on käytetty ilman lupaa.

De La Cruz vaatii oikeusteitse itselleen 40 miljoonan dollarin, eli 37 miljoonan euron suuruisia korvauksia.

Kanteen mukaan lausahdus kuullaan artisti Pa Ti sekä Dos Mil 16 -kappaleissa. Kappaleiden lisäksi lausahdusta on hyödynnetty markkinointimateriaaleissa.

"Tuhannet ihmiset ovat sittemmin kommentoineet Carlizin sosiaalisen median alustoille "Bad Bunny baby", aivan kuten hänelle kommentoidaan julkisilla paikoilla. Tämä on aiheuttanut De La Cruzille huolta, ahdistusta ja pelkoa", kanteessa kuvaillaan.

Bad Bunny ja De La Cruz seurustelivat vuodesta 2011 aina vuoteen 2017, jolloin parin suhde päättyi lopullisesti. Pariskunta erosi hetkellisesti myös vuonna 2016.

Kanteen mukaan rap-artistin edustajat olivat tarjonneet lähes 2000 euron suuruista korvausta naisen tekemästä tallenteesta, mutta De La Cruz oli kieltäytynyt tarjouksesta. 

Kanteen mukaan nainen ei ole antanut lupaa käyttää tallennetta.

"Koska De La Cruz on tehnyt selväksi, ettei suostu tallenteen käyttöön, sen julkaiseminen merkitsee törkeää huolimattomuutta, vilpillistä toimintaa ja mikä vakavampaa, hyökkäysträ hänen yksityisyyttään, moraaliaan sekä ihmisarvoaan vastaan. Osapuolet ovat tienneet asian laidan ja ovat päättäneet silti toimia holtittomasti ja rikkoa lakia. Dos Mil 16 -kappaleen julkaiseminen tehtiin ilman De La Cruzin suostumusta vilpillisesti ja voittoa tavoitellen", kanteessa todetaan.

Bad Bunnyn edustaja ei ole kommentoinut tapausta julkisuuteen.

Lue myös: Viime vuoden striimatuin artisti heitti fanin puhelimen veteen - selittää nyt tekosiaan

Lue myös: Vahvistus romanssihuhuille: Kendall Jenner ja Bad Bunny vaihtoivat suudelmia

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat