Kuva: Senja Rapila

Minttu Kaulanen kommentoi Jounin kaupan myymistä: "Kaikissa näissä vuosissa oli sittenkin järkeä"

04.04.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Sampo Kaulanen ilmoitti maanantaina myyneensä kuuluisan kauppansa.

Kauppias Sampo Kaulanen tiedotti maanantaina myyneensä kuuluisan kyläkauppansa Jounin kaupan. Mies kertoi myyneensä Kolarin Äkäslompolossa sijaitsevan kaupan Keskolle, ja uudet kauppiaat aloittavat toimessaan 1. toukokuuta.

Nyt Kaulasen vaimo ja Jounin kaupan toimitusjohtaja Minttu Murphy-Kaulanen kommentoi uutista julkisessa Facebook-päivityksessään. Hän on merkinnyt julkaisuun paitsi aviomiehensä, myös anoppinsa Anne Kaulasen, joka niin ikään teki pitkän uran Jounin kaupan kauppiaana. Sampo Kaulanen on kauppias kolmannessa polvessa ja siirtyi kaupan vetovastuuseen vuonna 2008.

Mitäs sitten? Noh. Omalta osaltani tulin toimariksi nostamaan Jounin Kaupan hallinnollisen pään pinnalle ja sen tein mitä lupasin silloiselle hallituksen pj:lle. Mulla oli anoppi siinä vaiheessa kyntänyt sen 30 vuotta kauppiaana ja mies jo muutaman. Kaulasten kolmihenkinen perhe oli elänyt ja hengittänyt Jounin Kauppaa vuosikymmenet. He olivat kiinnittäneet kaiken ja uskoivat poikansa visioon. Visioon, jonka perhana tämä mies toteutti”, Minttu Kaulanen kirjoittaa.

Hän on ylpeä siitä, miten hänen miehensä nosti nollabudjetilla Jounin kaupan "Lapin läänin tunnetuimmaksi kyläkaupaksi".

”Meidän perhe on saanut valtavasti hyvää ja myös valtavasti huonoa tämän tunnettuuden myötä. Harva ymmärtää mitä se tarkalleen ottaen vaatii pyörittää kalenterivuoden mukaan yritystoimintaa ja siinä rinnalla perhe-elämää. Edelle on vuosia mennyt se yritystoiminta”, Kaulanen kertoo päivityksessä.

Nainen kertoo, että sosiaalisen median päivitykset eivät ole kertoneet koko totuutta yrittäjäpariskunnan elämästä.

”Täällä somessa näkyy se mitä halutaan jakaa. Hyvässä fiiliksessä vaikkapa lomakuvia. Harvoin on ollut halua ottaa kuvaa ja tarinaa, kun itket vessan lattialla että ei tästä selviä tai mietit kuinka perälauta vuotaa vaikka sesonkiin pitäisi päästä”, Kaulanen kirjoittaa.

Päällimmäisenä naisen mielessä on nyt kiitollisuus.

”Nyt kun tilanne on se, että 43-vuotias mies jäi ’eläkkeelle’ ja kuhina käy ympärillä niin mielen valtaa kiitollisuus. Kaikissa näissä vuosissa oli sittenkin järkeä. Mun anopin, Annen horjumaton usko ja väsymätön tekeminen sekä koko meidän perheen laittama panos oli sittenkin vörtti”, Kaulanen kirjoittaa.

Sampo Kaulanen ei ole vielä suoraan kertonut, millaisia töitä ryhtyy seuraavaksi tekemään. Mies on hieman valottanut tuntemuksiaan Jounin kaupan Facebook-tilillä tekemässään päivityksessä. Hän kertoo, että uutisen julkistamisen jälkeen olo on ”erittäin outo ja tyhjä”.

”Moni kysellyt, että mitä nyt? Millainen fiilis? Ehkä nyt on paikallaan rauhoittuminen”, Sampo Kaulanen kirjoittaa.

Sampo Kaulasen isoisä Jouni Kaulanen perusti kyläkaupan vuonna 1950.

Lue myös: Sampo Kaulanen myi kuuluisan kauppansa - "Aika jännä, metkaa touhua"

Lue myös: Sampo Kaulanen muisteli osallistumistaan Selviytyjät-ohjelmaan: "Palautuminen vei pari kuukautta"

Kilpailut

Uusimmat