Kuva: Emmi Moilanen

Taiteilijavanhemmat vaikuttivat Kiti Kokkosen ammatinvalintaan: "Oli lapsuudessa hyvin selvää"

11.04.2023 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kokkosen isä oli ohjaaja Ere Kokkonen.

Radio Nostalgialla Susanna Heikin haastattelussa vieraileva näyttelijä Kiti Kokkonen kertoo, että hänen vanhempiensa Ere Kokkosen ja Titta Jokisen ammatit ohjaajana ja näyttelijänä vaikuttivat selvästi myös hänen omaan urapolkuunsa.

Kokkonen kertoo haastattelussa olleensa lapsesta saakka varma, että haluaa tehdä töitä, joissa pääsee ilmaisemaan itseään.

- Mulle oli lapsuudessa hyvin selvää, että haluan ilmaista, mutta ei niinkään se, onko se komediallista vai dramaattista. Halusin ilmaista asioita eri tavoin, se oli lapsesta asti ihan selvää, Kokkonen pohtii.

Sen sijaan "viihde"-käsitettä Kokkonen vierastaa. Komedia voi olla niin paljon muutakin kuin kevyttä hömppää.

- Olen vähän allerginen viihde-sanalle. Olen yrittänyt lanseerata komediallista sisältöä ja huumorin kanssa työskentelyä. Tykkään enemmän, että ilmaistaan eri keinoin asioita. Sisällöt voivat olla tragikoomisia, koomisia, draamaattisia tai pelottavia. Tykkään enemmän sellaisesta. Viihde on vähän sellainen sana, jota käytetään, että "tämä on tällaista heppoista viihdettä", Kokkonen kuvailee. 

Lapsena ei ajattele tunnettua perhepiiriään

Kokkonen kasvoi muidenkin tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden keskellä, mutta kertoo, ettei lapsi ole yleensä kovin kiinnostunut vanhempansa työtovereista riippumatta siitä, kuinka tunnettuja he ovat. 

- Jos tällaista kysytään, heitän aina vastakysymyksen, että miten kiinnostuneita lapset yleensä ovat vanhempiensa työkavereista riippumatta, millä alalla he ovat. Ehkä jälkikäteen on ymmärtänyt, että he ovat olleet legendaarisia tekijöitä, mutta ei sitä lapsena ajatellut. He olivat vanhempien työkavereita, Kokkonen muistelee Radio Nostalgialla.

Myöhemminkin Kokkonen on ajatellut tapaamansa henkilöt ennemmin heidän persoonansa kuin työnsä kautta. 

- Onhan se arvokasta, että on saanut tavata niin monia hienoja ihmisiä. Ajattelen ehkä ennemmin, keitä he ovat olleet ihmisinä, enkä suoranaisesti, mitä he ovat tehneet. Tosi mielenkiintoisia tyyppejä, Kokkonen summaa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. 

Lue myös: Kiti Kokkonen ei tiedä, haluaako nähdä Spede-elokuvaa: "Se liippaa niin läheltä"

Lue myös: Krisse Salminen ei ole koskaan haaveillut vakavammista rooleista: "Hassuttelu on mun juttu"

Voice.fi, Radio Nostalgia, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat