Kuva: Laura Mainiemi

Uutta kotimaista elokuvaa kuvattiin peräti seitsemän vuoden ajan - pian se viimein julkaistaan

09.05.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva yhdistelee tositapahtumia fiktioon.

Tänä vuonna saa ensi-iltansa täysin poikkeuksellinen kotimainen elokuva, joka yhdistelee omaperäisellä tavalla faktaa ja fiktiota.

Saara Cantellin ohjaamassa Sisarukset-elokuvassa sisarukset Jenna ja Joni saavat tietää, että heillä on toistensa lisäksi vasta aikuisiällä löytynyt sisarpuoli Islannissa. 

Elokuvasta tekee erityisen sekin, että sitä on kuvattu peräti seitsemän vuoden ajan päähenkilöiden elämää seuraten. Cantell kuvailee elokuvan tiedotteessa, että pitkä kuvausaika on muovannut käsikirjoitusta ja näyttelijöiden rooleja erityisellä tavalla.

- Koko projekti on rakentunut poikkeuksellisella tavalla yhteisöllisyydelle ja elämä kaikkine yllätyksineen on ollut mukana kirjoittamassa tarinaamme. Näyttelijät ovat syventäneet roolejaan uniikilla tavalla, pitkän kuvausajan mahdollistamana. Tämä on luonut elokuvaan kiehtovia ulottuvuuksia, joita ei olisi voinut suunnitella etukäteen. Koen olevani ohjaajana etuoikeutettu, että olen saanut olla osa tätä työryhmää, Cantell kuvailee.

Pääosissa nähdään Henna ja Lauri Tanskanen sekä suomalais-islantilainen Elin Petersdottir. Lisäksi muita rooleja esittävät muun muassa Ilkka Villi, Pirkko Hämäläinen, Antti Reini, Jarkko Niemi, Essi Hellén, Meri Nenonen ja Anneli Sauli.

Elokuva saa ensi-iltansa 1. syyskuuta, mutta juuri julkaistu traileri on katsottavissa jo nyt. Jos upotus ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Lue myös: Uutuuselokuva tuo valkokankaalle dramatisoituna yhden Suomen tuhoisimmista onnettomuuksista

Lue myös: Klaus Härön uusi elokuva on valtava kuuden maan yhteistuotanto: "Inhimillinen tarina"

Lue myös: Ensimmäiset kuvat odotetusta Myrskyluodon Maija -elokuvasta - hyppää saaristotunnelmaan

Kilpailut

Uusimmat