Kuva: AOP/Matti Matikainen

Klaus Härön uusi elokuva on valtava kuuden maan yhteistuotanto: "Inhimillinen tarina"

13.04.2023 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Klaus Härön seuraava elokuva nousee valkokankaille rytinällä. Kyseessä on tiedotteen mukaan valtava yhteistuotanto, johon ovat Suomen lisäksi osallistuneet Ruotsi, Tanska, Viro, Itävalta ja Saksa.

Ei koskaan yksin kertoo ajasta toisen maailmansodan kynnyksellä, kun Suomi ottaa vastaan pakolaisia Saksasta ja Itävallasta. Pakolaisia elokuvassa auttaa todellisuudessakin elänyt suomalainen liikemies ja hyväntekijä Abraham Stiller, joka yrittää auttaa Suomesta Auschwitzin keskitysleireille luovutettavia pakolaisia. Elokuvassa seurataan näiden pakolaisten tarinaa.

Elokuva on fiktiivinen, mutta perustuu Stillerin elämänkertaan Setä Stiller. Teema tulee erityisen ajankohtaiseksi jälleen, kun Euroopassa soditaan.

Inhimillisiä tarinoita

Härö on yksi Suomen palkituimmista elokuvaohjaajista. Hänen viime vuonna ilmestynyt elokuvansa Rakkaani merikapteeni on ollut maailmanlaajuisesti valtava menestys. Härö tunnetaan tyylistään kertoa ihmisläheisiä tarinoita. Sitä hän painottaa nyt tuloillaan olevassa elokuvassaankin.

“Elokuva on inhimillinen tarina auttamisesta. On tärkeää yrittää parhaansa, vaikka lopputuloksesta ei olisikaan varmuutta", Härö kuvailee tiedotteessa.

Elokuvan näyttelijävalinnoista tiedotetaan vasta myöhemmin. Ei koskaan yksin tulee ensi-iltaan odotetusti syksyllä 2024. 

Lue myös: Uutuuselokuva Rakkaani merikapteeni palkittiin kansainvälisesti: "Tätä palkintoa en osannut odottaa"

Lue myös: Hitiksi nousseen kotimaisen uutuuselokuvan tekijöiltä seuraava leffa jo alkuvuodesta: "Tulee liikuttamaan"

Lue myös: Kotimainen uutuuselokuva kerää valtavia katsojalukuja: "Tuli meillekin iloisena yllätyksenä"

Kilpailut

Uusimmat