Kuva: Birgit Puve / Lucy Loves Drama

Finlandia-palkitusta romaanista tehdään elokuva

03.06.2023 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva sijoittuu vuoteen 1986, kun Tšernobylin räjähti.

Vuonna 2011 Lasten -ja nuortenkirjallisuuden Finlandian voittanut Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa nähdään koskettavana tarinana nuoruudesta ja ensirakkaudesta myös valkokankailla syksyn aikana.

Kirjan nimeä kantava elokuva kertoo tarinan Mimistä ja Mariiasta, jotka tapaavat hämäläisessä pikkukylässä vuonna 1986 samoihin aikoihin, kun Tšernobyl räjähtää. Elokuva seuraa nuorten rakkaustarinaa tuona kesänä, mutta myös vuosikymmeniö myöhemmin, kun aikuistunut Mimi palaa kotikyläänsä mieli täynnä kysymyksiä ja muistoja tuosta kesästä ja syksystä.

Elokuvan on ohjannut Inari Niemi ja käsikirjoittanut Juuli Niemi. Suositun romaanin pohjalta elokuvan tekeminen oli käsikirjoittajan mukaan yhtä aikaa kiehtovaa ja jännittävää.

"Alkuun jännitti lähteä tekemään elokuvakäsikirjoitusta niin säkenöivän romaanin pohjalta kuin Valoa valoa valoa. Vähän yllättäen kirjoittaminen oli minulle kuitenkin pakoton ja luonteva prosessi. Kirjan ydin oli niin kirkas, että se kutsui luomaan uuden teoksen", Niemi kuvailee.

Pääosia elokuvassa näyttelevät Rebekka Baer ja Anni Iikkanen, ja heidän rinnallaan sivuosia muun muassa Pirjo Lonka, Laura Birn, Kanerva Paunio, Janne Reinikainen ja Liisi Tandefelt.

Elokuva saa ensi-iltansa 13. lokakuuta, mutta traileri on jo nyt katsottavissa. Voit katsoa elokuvan trailerin alta tai täältä.

Lue myös: Tiedätkö, mitkä ovat Suomessa kaikkien aikojen katsotuimmat elokuvasarjat? Listalla voi olla yllättäjiä

Lue myös: Aki Kaurismäen odotetun uuden elokuvan traileri on julkaistu - päärooleissa Alma Pöysti ja Jussi Vatanen

Lue myös: Suomalais-saksalainen uutuuselokuva kertoo intensiivisen tarinan parisuhteen valtasuhteista

Lue myös: Uutta kotimaista elokuvaa kuvattiin peräti seitsemän vuoden ajan - pian se viimein julkaistaan

Kilpailut

Uusimmat