Kuva: AOP

Prinsessa Dianan ikoninen lammasvillapaita huutokaupataan

27.06.2023 10:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Prinsessa Diana esiintyi 19-vuotiaana punaisessa lammasvillapaidassa. Pian neule saa uuden omistajan.

Prinsessa Diana osallistui poolo-otteluun kesäkuussa vuonna 1981 neljä kuukautta hänen ja prinssi Charlesin kihlautumisen ilmoittamisen jälkeen. Prinsessalla oli päällään Warm & Wonderful -merkin punainen villapaita, jonka kuosi on täynnä valkoisia lampaita. Vain paidan keskellä on yksi musta lammas.

Silloin 19-vuotiaan tulevan prinsessan julkinen esiintyminen oli melko harvinaista, joten valokuvaajat napsivat ottelusta ja prinsessan asusta lukuisia kuvia. Seuraavana päivänä prinsessa Diana sekä hänen lammaspuseronsa olivatkin sanomalehtien sivuilla ympäri maailman.

Vaikka prinsessa Diana esiintyi lukuisissa eri tapahtumissa ja asuissa elämänsä aikana, jäi lammaspusero historiaan yhtenä mieleenpainuvimmista asuista. Ja nyt neule on kaupan.

Maailmanlaajuinen huutokauppakamari Sotheby’s ilmoitti huutikauppaavansa lammaspuseron. Puseron hinnan ennustetaan pyörivän 50 000 dollarin ja 80 000 dollarin välillä syksyn kaupassa. Myynti järjestetään New Yorkin muotiviikkojen aikaan.

Neule löytyi myyntiin Warm & Wonderfulin perustajien ullakolta.

Brändin perustajat Sally Muir ja Joanna Osborne saivat muutama viikko Dianan poolomatkan jälkeen kirjeen Buckinghamin palatsista prinsessan puolesta. Kirjeessä kerrottiin, että neule oli vaurioitunut, ja kysyttiin voisiko Muir tai Osborne korjata sen. Perustajat tarkistivat neuleen kunnon ja päättivät kutoa prinsessalle kokonaan uuden neuleen. Alkuperäinen neule varastoitiin ullakolle ja se makasi siellä vuosikymmeniä unohdettuna. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Kuin satuprinsessa - Walesin prinsessa häikäisi häävieraana

Lue myös: Hiustyyli kesäkuumalle Jennifer Lopezin, prinsessa Catherinen ja Jennifer Lawrencen tapaan

Lue myös: Walesin prinsessalla yllättävä asuvalinta Trooping the Colour -paraatissa - asu ei ollut luottosuunnittelijan käsialaa

Lähde: Vogue

Kilpailut

Uusimmat