Kuva: AOP

Kate Middleton ja prinssi William ovat saaneet uusia arvonimiä - liuta uusia sotilastitteleitä

11.08.2023 15:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kuningas Charlesin siirtyminen valtakunnan hallitsijaksi on vaatinut arvonimien uudelleenjärjestelyitä.

Walesin prinsessa Kate Middleton, 41, ja prinssi William, 41, ovat saaneet liudan uusia arvonimiä kuningatar Elisabet II:n kuoleman jälkeen. Kuningas Charles III nousi äitinsä poismenon jälkeen Ison-Britannian hallitsijaksi, joten kuninkaalliset arvonimet ovat vaatineet uudelleenjärjestelyjä.

Walesin prinssin ja prinsessan arvonimen lisäksi William ja Kate ovat saaneet liudan muita nimityksiä.

Kate on Ison-Britannian laivaston ilmavoimien kunnia-amiraali, sotilasyksikkö 1st The Queen's Dragoon Guardsin eversti, kuninkaallisten ilmavoimien Coningsbyn lentotukikohdan kunniakommodori.

William puolestaan on nimitetty sotilasyksikkö Mercian everstiksi, armeijan taisteluilmailuosaston everstiksi, sekä Walesissa sijaitsevan ilmavoimien lentokoulu RAF Valleyn kunniakommodori. William toimi kolmen vuoden ajan Valleyssa etsintä - ja pelastuslentäjänä.

Katen uusi titteli ilmavoimien kunniakommodorina on hänen ensimmäinen nimityksensä kuninkaallisiin ilmavoimiin. Tämä ei ole kuitenkaan Middletonin perheen ensikosketus ilmavoimiin. Katen isoisä, kapteeni Peter Middleton, lensi kuningatar Elisabetin edesmeneen aviopuolison, prinssi Philipin kanssa kahden kuukauden mittaisen lentomatkan Etelä-Amerikassa vuonna 1962.

Williamin ja Katen lisäksi myös kuningatar Camilla, prinssi Edward, prinsessa Anne, prinssi Richard, Edinburghin herttuatar Sophie sekä Gloucesterin herttuatar Birgitte ovat saaneet uusia arvonimiä.

Osa nyt jaetuista arvonimistä on kuulunut aiemmin prinssi Andrew'lle, jonka sotilaalliset arvonimet poistettiin häneltä tammikuussa 2022 prinssiä vastaan nostettujen, seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien syytteiden myötä. Andrew on kiistänyt syytteet ja tapaus soviteltiin oikeudessa helmikuussa 2022.

Lue myös: Prinssi Williamin kerrottaan suunnittelevan jo omia kruunajaisiaan - eivät tule olemaan samanlaiset kuin isällään

Lue myös: Kuningas Charles III on myöntänyt Kate Middletonille uuden arvonimen - perii tittelin puolisoltaan

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat