Kuva: MTV

Uusi Vares-näyttelijä on valittu - suositusta dekkarisarjasta on tekeillä tv-sarja

15.09.2023 11:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Sarjan ohjaa Tuukka Temonen.

Reijo Mäen luomasta dekkarisarjasta tuttu yksityisetsivä Jussi Vares tekee paluun uudessa kuusiosaisessa MTV-alkuperäissarjassa. Varesta on aiemmissa elokuvaversioissa näytellyt Antti Reini, mutta nyt sarjaversiossa yksityisetsivää näyttelee Leo Sjöman. Sarjan ohjaa Tuukka Temonen.

MTV:n tiedotteessa kerrotaan, että kuusiosainen sarja kertoo kolme eri tarinaa, joissa hengenlähtö ja sydämen särkyminen ovat lähellä useampaan kertaan, mutta nopeat refleksit ja kohtalo ovat Vareksen puolella. Sarjan kuvaukset ovat alkaneet Turussa. 

Sjömanin rinnalla sarjassa näyttelevät muun muassa Mikko Kouki, Olga Temonen, Mikko Töyssy, Jemina Sillanpää, Peter Kanerva, Kari-Pekka Toivonen, Marjaana Maijala, Katariina Havukainen, Aku Sipola ja Ilona Chevakova. 

"Olen saanut tehdä laaja-alaisesti näyttelijän töitä, mutta tämä on upea tilaisuus päästä ensimmäistä kertaa esittämään pääroolia rikossarjassa. Vareksen rooli on monipuolinen ja kutkuttava haaste. Kyseessä on klassikko, josta monella katsojalla on jo käsityksensä. Me olemme kuitenkin lähteneet tekemään rohkeasti uutta Varesta ja uskon, että tästä tulee todella omalakinen ja hieno tv-sarja", Leo Sjöman kertoo tiedotteessa.

Sarjan MTV:lle tuottaa Solar Films, tuottajinaan Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin. Sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Satu Rasila ja Akseli Kouki

"On jännittävää päästä tekemään Reijo Mäen ikonisesta yksityisetsivä Jussi Vareksesta uusi nykyaikainen versio. Leo Sjöman on onnistuneesti tuonut Varekseen terävää nokkeluutta – kuin monien pienten ongelmien kanssa painivaa nykymiestä. Itselleni hienointa tässä sarjassa on saada tehdä näin iso työ yhden Suomen merkittävimmän tuotantoyhtiön kanssa ja myös rakastua uudelleen tummaan loppukesän Turkuun", Tuukka Temonen kuvailee.

Sarja ilmestyy MTV Katsomoon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

Leo Sjöman on uusi Vares. (kuva: MTV)

Lue myös: Aki Kaurismäkeä ei kriitikoiden ylistys juurikaan liikuta: "Oikeastaan ei merkitse mitään"

Lue myös: Iina Kuustosen tähdittämä rikossarja saa jatkoa - katso, miltä uusi kausi näyttää

Lue myös: Suloisen Pentuliven kamerat käynnistyvät jälleen - nyt seurataan whippetin pentuja

Kilpailut

Uusimmat