Kuva: AOP

Harry Potter -elokuvissa halvaantuneen miehen tarina kerrotaan dokumentissa - tuottajana elokuvien tähti

28.10.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Dokumenttielokuvan vastaavana tuottajana toimii Harry Potter -nimikkohahmoa näytellyt Daniel Radcliffe.

Kun Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 -elokuvaa kuvattiin vuonna 2009 oli stunt-mies David Holmes elämänsä kunnossa ja unelmiensa ammatissa. Kaikki muuttui kuitenkin sekunneissa.

25-vuotias Holmes oli kuvaamassa lentokohtausta, kun jokin meni vikaan. Nuori mies rysähti seinää päin ja tippui suojamatolle. Kun hänen stunt-ohjaajansa syöksyi hänen luokseen ja pyysi häntä puristamaan sormiaan, ei nuori mies siihen pystynyt

Nyt Holmestin tarina kerrotaan dokumenttina, joka julkaistaan HBO Max -palvelussa 16. marraskuuta. 

David Holmes: The Boy Who Lived -dokumenttielokuva kertoo David Holmesista, lupaavasta Englannin Essexissä varttuneesta teini-ikäisestä voimistelijasta, joka valitaan Daniel Radcliffen sijaisnäyttelijäksi ensimmäiseen Harry Potter -elokuvaan Danielin ollessa vasta 11-vuotias. 

Seuraavien kymmenen vuoden aikana kaksikosta tulee erottamattomat. Toiseksi viimeisen elokuvan kuvauksissa tapahtuu kuitenkin traaginen onnettomuus, joka aiheuttaa Davidin halvaantumisen ja mullistaa tämän koko elämän. Daniel ja Davidin sijaisnäyttelijäkollegat ovat tukena vaikeassa tilanteessa, ja Davidin uskomattomasta sinnikkyydestä tulee voiman ja inspiraation lähde heistä jokaiselle.

Dokumenttielokuvan vastaavana tuottajana toimii Harry Potter -nimikkohahmoa näytellyt Daniel Radcliffe.

Lue myös: Harry Potterin stunt-mies halvaantui viimeisen elokuvan kuvauksissa

Kilpailut

Uusimmat