Kuva: Malla Hukkanen/Sputnik

Vuoden katsotuin kotimainen elokuva on ylivoimainen

22.11.2023 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva on noussut myös Kaurismäen omista elokuvista katsotuimmaksi elokuvateattereissa.

Aki Kaurismäen uusin ohjaus, syksyn elokuvatapaus Kuolleet lehdet jatkaa voittokulkuaan.

Elokuva on ylivoimaisesti katsotuin kotimainen elokuva elokuvateattereissa tänä vuonna. Se ei ole ihmekään, sillä Kaurismäen elokuvat ovat tyypillisesti keränneet suuria yleisöjä ja Kuolleet lehdet on onnistunut nousemaan koko Kaurismäen omasta tuotannostakin katsotuimmaksi teokseksi.

15. syyskuuta ensi-iltansa saaneella elokuvalla on toistaiseksi 206 817 katsojaa elokuvateattereissa. Sen imu on ollut niin kova, että elokuva on myös joissain elokuvateattereissa kuten Kino Tapiolassa ja Kino Laikassa kaikkien aikojen katsotuin elokuva koskaan.

Elokuvaa levittävän B-Plan Distributionin levityspäällikkö Helena Mielonen kommentoi uskovansa, että elokuvan sydämellisyys ja lämminhenkisyys ovat sulattaneet suomalaisten sydämet.

"Kuolleet lehdet on todella valloittanut suomalaisten sydämet. Palaute on ylitsevuotavan positiivista, ja siinä korostuu elokuvan lämmin katse, huumori ja pienimuotoisen rakkaustarinan vastustamattomuus. Ei siis ihme, että elokuva on vielä tälläkin hetkellä Suomen kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa. Se tulee myös jatkamaan katsojien hurmaamista vielä pitkään kaikkialla maassa", Mielonen kommentoi tilannetta lehdistötiedotteessa.

Elokuva pyörii yhä kymmenissä elokuvateattereissa kautta Suomen, minkä lisäksi se asetettiin äskettäin Suomen tämän vuoden Oscar-ehdokkaaksi.

Elokuvaa tähdittävät Alma Pöysti ja Jussi Vatanen, joille elokuva on tuonut myös kansainvälistä tunnettuutta. Voice.fi:n haastattelussa Vatanen kertoi aiemmin, voisiko kuvitella tähtäävänsä elokuvan saaman suosion myötä myös kansainväliselle uralle. Voit kuunnella haastattelun alta tai Podplaysta.

Lue myös: Aki Kaurismäkeä ei kriitikoiden ylistys juurikaan liikuta: "Oikeastaan ei merkitse mitään"

Lue myös: Alma Pöysti työharjoitteli baarissa valmistautuessaan Aki Kaurismäen uutuuselokuvaan: "Vähän pelotti"

Lue myös: Jussi Vatanen ei ollut uskoa korviaan, kun Aki Kaurismäki tarjosi roolia: "Soitetaanko oikeasti mulle?"

Kilpailut

Uusimmat