Kuva: Iiro Myllymäki

Kun Teatterikorkeakoulun ovet eivät auenneet, Elias Gould tatuoi protestiksi erikoisen asian iholleen

26.12.2023 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Gould kertoo Vain työelämää -podcastissa tehneensä uransa alkuaikoina uhkarohkeita ratkaisuja, joissa olisi ollut mahdollisuutena myös täysi epäonnistuminen.

Elias Gould, 31, tunnetaan niin muusikkona kuin näyttelijänäkin. Vaikka taiteen monilahjakkuus on vakiinnuttanut asemansa Suomen musiikkikentällä ja hänellä on takanaan useita rooleja niin elokuvissa kuin tv-sarjoissakin, ei häneltä löydy näyttelijänkoulutusta tai muuta korkeakoulututkintoa opintohistoriastaan. Gould kertoo Vain työelämää -podcastissa Sanni Sepän ja Minttu Tikkasen haastattelussa hakeneensa lukion jälkeen tavoiteltuun Teatterikorkeakouluun opiskelemaan näyttelijäksi, mutta koulun ovet eivät auenneetkaan itsevarmalle taitelijanalulle. 

- Olin ihan varma, että pääsen sisään, koska itsevarmuuteni oli aivan tapissa. Sitten en päässytkään. Järkytyin ja kävin ottamassa ensimmäisen tatuointini protestiksi tälle maailmalle, Gould kertoo. 

Protestiksi otettu tatuointi ei kuitenkaan ollut Teatterikorkeakoululle omistettu kuva keskisormesta tai koulua mollaava tekstitatuointi, vaan jotain aivan muuta. 

- Se on kuva astronautista, Gould paljastaa. 

Gould haki myös Tampereelle teatterityön tutkinto-ohjelmaan Nätylle, mutta pettymykseksi koulun ovet pysyivät edelleen kiinni. Mutkien kautta ura lähti kuitenkin nousuun Gouldin omistautuessa musiikille. Gouldin ensimmäinen singlelohkaisu Huvilakatu julkaistiin vuonna 2015. Perjantaina julkaistu kappale otettiin lämpimästi vastaan, eikä mennyt montaakaan päivää, kun Gould päätyi uhkarohkeaan ratkaisuun. 

-  Siinä olisi ollut kaikki mahdollisuudet, että se olisi mennyt huonosti, Gould muistelee räväkkää päätöstään. 

Kuuntele koko jakso, jossa Gould kertoo lisää uhkarohkeasta päätöksestään. Voit kuunnella jakson alta tai Podplaysta. Taiteilija kertoo jaksossa myös muun muassa siitä, onko kukaan kyseenalaistanut hänen valintojaan uran alkutaipaleella ja onko myöhemmin kokenut fomoa tai katumusta, ettei päätynyt elämään opiskelijaelämää.

Vain työelämää -podcastissa Minttu Tikkanen ja Sanni Seppä sukeltavat mielenkiintoisten vieraiden uratarinoihin, joissa oma urapolku on luotu ilman alan koulutuksia tai korkeakoulututkintoja. (kuva: Janita Mutanen)

Lue myös: Aivan uusi kotimainen rikosdraamasarja on tekeillä - mukana muun muassa muusikko Elias Gould

Lue myös: Erika Vikmanista kirjoitetaan toistuvasti ilkeitä kommentteja - "Naista on helppo vihata"

Lue myös: Podcastaaja Sergey Hilman kertoo sairastuneensa nuorena syömishäiriöön - "Minut vietiin hoitoon"

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 12. joulukuuta 2022.

Kilpailut

Uusimmat