Kuva: Jirina Alanko

Erika Vikmanista kirjoitetaan toistuvasti ilkeitä kommentteja - "Naista on helppo vihata"

01.12.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Laulaja Erika Vikman kertoo lukevansa itsestään kirjoitettuja kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Laulaja Erika Vikman, 29, kohtaa tämän tästä törkeää kommentointia erityisesti liittyen hänen ulkonäköönsä ja vaatetukseensa. Vikman puhuu saamistaan kommenteista Cheers to Ugly Me -podcastissa yhdessä podcastin juontajina toimivien Sini Sabotagen sekä Sergey Hilmanin kanssa.

Voit kuunnella koko jakson alta sekä Podplaysta.

- Kommentit, joita saat netissä, ovat äärimmäisen ilkeitä, Hilman toteaa jaksossa Vikmanille.

Podcastaaja toteaa havainneensa ilkeiden kommenttien tulevan erityisesti varttuneempien kommentoijien näppäimistöistä.

- Ainahan naista on helppo vihata, Vikman pohtii.

- En nyt sano, etteikö miehiä ja mitä vain sukupuolia, mutta kyllä naista vain on todella helppo vihata. Varsinkin, jos nainen edustaa sellaista provoivaa feminiinisyyttä tai korostaa feminiinisiä piirteitään, niin se heti herättää ärsytystä, laulaja jatkaa.

Vikman kertoo lukevansa sosiaalisessa mediassa itsestään kirjoitettuja kommentteja, mutta esimerkiksi tiettyjen keskustelupalstojen kirjoittelut hän jättää välistä.

- Kaikessa sitä törkyä on, vähiten Instagramissa. Facebookissa vanhukset räyhää, TikTokissa pikku-jonnet räyhää, Vikman luettelee.

(kuva: Jirina Alanko)

Laulaja on sitä mieltä, että epäasiallisten kommenttien ei tule antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Hän kertookin vastaavansa törkykommentteihin mahdollisuuksien mukaan.

- En jaksa laittaa ihan jokaista voimavaraani siihen, että annan vastineita näille idiooteille, mutta teen joitakin tiettyjä liikkeitä nostaakseni niitä juttuja esiin.

Vikman tekikin hiljattain sosiaalisessa mediassa ulostulon jatkuvaan ulkonäkökritiikkiin liittyen, ja useat julkisuudesta tutut henkilöt osoittivat tuolloin tukensa artistille.

"Meidän vartaloita kontrolloidaan ulkoapäin, alistetaan, esineellistetään, kommentoidaan ja valitettavasti joskus myös satutetaan. Me eletään tosi raadollisessa someajassa ja kysymys kuuluu, halutaanko me alistua tälle kehoja halveksuvalle ja kontrolloivalle kulttuurille edelleen vuonna 2022?", Vikman kirjoitti marraskuussa Instagramissa.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Laulaja kertookin podcastissa käsittelevänsä saamiaan kommentteja musiikin lisäksi juurikin voimakkailla ulostuloilla.

- Kerään niitä vähän niin kuin mieleeni ja teen ulostulon. Juuri sellaisen isomman postauksen, jossa sanon, että 'perkele, tämä on väärin', ja perustelen sen, Vikman kertoo jaksossa.

Lue myös: Erika Vikman julkaisi väkevän kirjoituksen tärkeästä aiheesta - julkkikset yhtyivät artistin sanaan

Lue myös: Erika Vikman julkaisi suloisen kuvan uuden perheenjäsenen kanssa - "Vienyt mun sydämen täysin"

Lue myös: Erika Vikmanin hyytävä halloween-asu ihastuttaa - "Syntisen upea kuva Erika"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat