Kuva: AOP

Ryan Gosling pettyi Oscar-ehdokkuuksiin: "Heidän työnsä ansaitsisi saada kunnioitusta"

24.01.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Goslingilla on selvästi hyvin ristiriitaiset tunteet saamastaan Oscar-ehdokkuudesta.

Osacar-gaala julkaisi ehdokkaansa eilen. Odotusten mukaisesti yksi viime vuoden suurimmista hiteistä, eli Barbie-elokuva, keräsi kiitettävän määrän ehdokkuuksia. Elokuva on ehdolla seuraavissa kategoriaoissa: paras puvustus, paras elokuva, paras miessivuosa (Ryan Gosling) paras naissivuosa (America Ferrera) sekä paras alkuperäinen kappale.

Vaikka Gosling siis valittiin Oscar-ehdokkaaksi Kenin roolistaan, ei hän ole täysin tyytyväinen valintoihin. Julkisessa lausunnossaan hän hämmästelee sitä, miten ohjaaja Greta Gerwig ja Barbieta näytellyt Margot Robbie jäivät ilman ehdokkuuksia.

- Ei ole Keniä ilman Barbieta, eikä ole Barbieta ilman Greta Gerwigiä ja Margot Robbieta. He ovat ne henkilöt, jotka ovat eniten vastuussa tästä historiaa tehneestä ja maailman laajuisesti tunnetusta elokuvasta. Kenellekään tässä elokuvassa ei tulisi tunnustusta ilman heidän kykyjään, karkeuttaan ja nerouttaan, Gosling sanoo.

Goslingin mukaan olisikin vähättelyä, jos hän toteaisi olevansa pelkästään pettynyt siitä, ettei Robbieta tai Gerwigiä nostettu ehdolle.

- Kaikkien odotusten vastaisesti pari sielutonta, niukasti pukeutunutta, ja onneksi haaratonta nukkea, saivat meidät nauramaan, särkivät sydämemme, nostivat esiin kulttuurin haasteita ja tekivät historiaa. Heidän työnsä ansaitsisi saada kunnioitusta muiden huikeiden ehdokkaiden rinnalla.

Toki Gosling myöntää olevansa otettu saamastaan ehdokkuudesta. 

- Olen myös äärimmäisen onnellinen siitä, että kollegani nostivat minut ehdolle niin huikeiden roolien ja elokuvien rinnalle. En koskaan uskonut sanovani tätä, mutta olen todella ylpeä siitä, että ehdokkuus tulee muovinuken esittämisestä. 

Goslingin lisäksi myös parhaan naissivuosan Oscar-ehdokkuuden saanut Ferrera kummasteli Barbie-ohjaajan puuttumista ehdokkaiden joukosta.

- Greta on tehnyt lähes kaiken, mitä ohjaaja voi tehdä ehdokkuuden ansaitakseen. Hän loi maailman ja teki jostain sellaisesta, jossa ei ole luontaista arvoa, maailmanlaajuisen ilmiön. On suuri pettymys, ettei häntä näy listalla, Ferrera sanoi.

Oscar-gaala järjestetään 10. maaliskuuta. 

Lue myös: Barbie oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa - katso 10 katsotuimman elokuvan lista

Lue myös: Barbie-elokuva on nyt katsottavissa suoratoistopalvelussa

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat