Kuva: NRJ

Jyrillä, 35, on harrastus, joka kääntää katseita: "Palaute on pääsääntöisesti positiivista"

07.03.2024 14:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Jyrillä on harrastus, joka saa varmasti monet päät kääntymään kaduilla. Hän pukeutuu lateksiseen seeprapukuun.

Niko Saarinen ja Julianna Jokela haastattelivat eilen NRJ:n Aamussa Jyriä, joka kertoi omasta, hieman erikoisemmasta harrastuksestaan. Jyrille on nimittäin tehty mittatilaustyönä seepralateksipuku, jota Jyri käyttää myös julkisesti.

Jyrin mukaan harrastus juontaa juurensa lateksifetissistä. Hänen mukaansa fetissi on kehittynyt hänen nykyisen parisuhteensa alkuvaiheessa.

- No siis, tämä on enemmänkin minun fetissini. Avovaimoni vaan komppasi ja provosoi tähän hyvin vahvasti. 

Itse pukeutumisharrastus sai alkunsa mustasta kumihevospuvusta, joka vaihtui myöhemmin seepra-asuun.

- Alunperin se oli tavallinen musta kumihevospuku. Mutta kun aina haluaa olla hieman semmonen uniikki, niin se erinäisten kehitysvaiheiden jälkeen muotoutui tähän nykyiseen muotoonsa, Jyri kertoo.

Julianna ja Niko poseeraamassa yhdessä Jyrin kanssa. (kuva: NRJ)

Maailmanlaajuisesti Jyri tietää vain kolme ihmistä, jotka pukeutuvat hänen tapaansa myös seepraksi. Hevosasun suosiolle on selkeä syy, raha. 

- Niitä on reilusti enemmän, koska tietysti lateksi materiaalina on niin hankala työstää, että se puku tulee niin paljon halvemmaksi, kun se on yksivärinen, Jyri kommentoi. 

Jyrin mukaan hänen pukunsa hinta liikkuu noin 1500 eurossa. 

"Kesällä käyttö on aktiivisempaa"

Tällä hetkellä puvun käyttö on hyvin satunnaista Jyrin omien kiireiden vuoksi. Asu on kuitenkin käytössä kuukausittain. Kesällä sen sijaan puvun käyttö on aktiivisempaa. 

Sekä Nikoa että Juliannaa kiinnostaa, muuttuuko Jyrin persoonallisuus silloin, kun hänellä on lateksipuku päällään. Kokeeko Jyri silloin olevansa vapautuneempi?

- Kyllä se tietyllä asteella muuttuu. Siitä tavallaan häviää oma jännityksensä, tai ei välttämättä jännitä muita ihmisiä niin paljon.

Jyri kertoo saavansa kaduilla pääasiassa positiivista palautetta, eikä hänen peräänsä ole esimerkiksi huudeltu. 

- Kyllä se on pääsääntöisesti ollut täysin positiivista palautetta, vaikka suomalaiset noin ylipäätään antaa olla täysin rauhassa.

Kaverit tietävät harrastuksesta

Töissä Jyri ei pidä seepra-asua, sillä kyseessä on ainoastaan vapaa-ajan harrastus. Jyrin mukaan hänen harrastuksensa on kuitenkin hänen läheistensä sekä joidenkin työkavereiden tiedossa.

- Läheisemmistä kavereista kyllä kaikki tietää, että harrastan, mutta useimmat heistä eivät halua puhua tästä aiheesta. Se ei ole heidän pala kakkuaan.

Jyrillä on Instagramissa paljon seuraajia ympäri maailmaa ja monia näyttääkin kiinnostavan Jyrin elämä seeprana. Hän on saanut myös Instagramin kautta yhteydenottoja muun muassa Ruotsista, missä hän kävi kuvauksissa ruotsalaisen, poniksi pukeutuvan henkilön kanssa.

- Kuvaus tapahtui hänen kotonaan. Matkustimme sinne, juttelimme tämmöiset ihmisten normaalit asiat pois alta ensin ja vähän tutustuttiin ennen kuin ruvettiin kuvaamaan.

Mutta miten on, onko Jyrillä suunnitelmissa vaihtaa tulevaisuudessa seeprapukunsa johonkin muuhun?

- No kyllä aina tulee semmosia mahtavia ajatuksia, että voisi jotain muitakin hahmoja tehdä. Esimerkiksi erinäiset koirahahmot, mutta se olisi vähän enemmän ehkä semmonen fantasiamallinen, Jyri toteaa. 

Jos Jyrin Instagram-kuva ei näy, pääset katsomaan sen täältä.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan täältä

Lue myös: Niko Saarinen tokaisi lähetyksessä erikoisen lausahduksen - nyt se on tatuoitu Janskun olkapäähän

Lue myös: Niko Saarinen ja Julianna Jokela paljastavat, kuinka paljon ruokatilauksiin on mennyt rahaa - "Käsiraha asunnolle"

Kilpailut

Uusimmat