Kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen

Tässä ovat uudet Amazing Race Suomi -ohjelman kilpailijat - mukana näyttelijöitä ja artisteja

22.05.2024 11:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Voittajaparille on luvassa 30 000 euroa.

Amazing Race Suomi jatkuu uusin jaksoin lokakuussa Nelosella ja Ruudussa. Kuvaukset ovat alkaneet tänään Vantaalla. Ohjelman juontaa edellisen kauden tapaan Heikki Paasonen.

Ohjelma vie kilpailijat kauas pois kotoa, eikä heillä ole etukäteen tiedossa, millaisia tehtäviä matka tulee pitämään sisällään. Luvassa on niin fyysisesti kuin psyykkisestikin vaativia tehtäviä, jotka suoritetaan joko parin kanssa tai yksin. Voittajapari kuittaa ohjelmasta huimat 30 000 euroa. 

Mukana ovat nämä parit: juontaja Mikko Kekäläinen ja kummitätinsä Mervi "Meikka" Levänen, juontaja Tinni Wikström ja ystävänsä Antti Savinainen, näyttelijäystävykset Leea Klemola ja Kaarina Hazard, jalkapalloilija Paulus Arajuuri ja näyttelijäsiskonsa Adeliina Arajuuri, ex-uimari Jani Sievinen ja vaimonsa Maria Nyqvist, somepersoona Metti Forssell ja ystävänsä Hanna Launonen, näyttelijä Mimosa Willamo ja isänsä Patrick Willamo, räppäri ja näyttelijä Deogracias "Gracias" Masomi ja ystävänsä ex-jalkapalloilija Jeremie Malolo, näyttelijä Aku Sipola ja ystävänsä Wille Komulainen, Leijonan luolasta tuttu sijoittaja Elias Aalto ja veljensä Matias Pietilä sekä artisti Tuure Boelius ja siskonsa Saana Boelius.

Voit tutustua pareihin paremmin alta:

Mikko Kekäläinen, 47, ja Mervi "Meikka" Levänen, 65

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Puoli seitsemän- ohjelmasta tuttu koko kansan tv-kasvo ja juontaja Mikko Kekäläinen osallistuu Amazing Race -kilpailuun yhdessä sylikumminsa Mervi "Meikka" Leväsen kanssa.
 
Mikko ja Meikka uskovat, että heidän vahvuutensa piilee rauhallisuudessa ja siinä, ettei heillä ole tapana rynniä paikasta toiseen. Suunnistamiseen sen sijaan Mikko kaipaa apua. Tässä käytännönläheinen Mervi voi opastaa.
 
"Vaikka nyt toivonkin, että kaikille kilpakumppaneille tulee ihana reissu ja meidän välillä vallitsisi hyvä yhteishenki, niin tiedän, että kun kisa alkaa, niin se oma kilpavietti nostaa päätään. Meikalla on elämänkokemusta ja mulla taitoja heittäytyä, joten uskon, että ollaan vahvoilla", Mikko sanoo Nelosen tiedotteessa.

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Aamulypsyn energiselle Tinni Wikströmille ja konseptisuunnittelija Antti Savinaiselle kilpailu on mahdollisuus sekä haastaa itseään että syventää ystävyyssuhdettaan. Tinnin mielestä hänen vahvuutensa ovat päättäväisyys ja kyky nähdä positiivinen puoli asioista. Ongelmatilanteissa Antin rautaiset hermot taas voivat auttaa rauhoittamaan kiperissä tilanteissa.

"Me ollaan hupiakka ja -ukko, ja lähdetään reissuun pitämään hauskaa. Meillä on tosi kova itsevarmuus, että suoriudutaan tehtävästä kuin tehtävästä, vaikka sitten saattaakin paljastua, että kyvyt ei riitä, mutta jotenkin me onnistutaan handlaamaan tehtävä kuin tehtävä.

Leea Klemola, 59, ja Kaarina Hazard, 60

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Näyttelijä- ja kirjoittajakaksikko Leea Klemola ja Kaarina Hazard ovat tunteneet toisensa lähes 30 vuoden ajan. He ovat reissanneet paljon yhdessä jo ennen kilpailua, niin vapaa-ajan kuin töidenkin merkeissä. Kaarinan vahvuus on rauhallisuus, ja Leean taas sumplimisen taito ja hyvä peruskunto.

"Pidän vahvuutena sitä, että Kaarina ymmärtää näkemänsä. Mä en siis hahmota mitään numeroita tai mitään, jos meen lentokentällekin ja katon, että mistä portilta se lentokone lähtee, niin en vaan hahmota numeroita. Ja siinä kohtaa Kaarina on huipputärkeä", Leea sanoo.

"Joo mun rooli tässä tiimissä on se, että osaan katsoa laiturin ja kertoa sen Leealle. Se ei ihan hirveesti vaadi, että meidän tiimissä loistaa."

Paulus Arajuuri, 36, ja Adeliina Arajuuri, 32

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Paulus ja Adeliina ovat sisaruksia ja tottuneita matkaamaan yhdessä. Pauluksen vahvuus on matemaattinen päättelykyky ja Adeliina puolestaan omaa hyvän ongelmanratkaisukyvyn. Pauluksen väsymätön asenne ja positiivisuus myös täydentävät Adeliinan taiteellista ja luovaa ajattelua. 
  
"Me ollaan vaarallinen tiimi, mutta meidän heikkous saattaa olla se, että meidän tiimissä on kaksi vahvaa johtajaa."

Jani Sievinen, 50, ja Maria Nyqvist, 40

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Entinen huippu-uimari ja valmentaja Jani Sievinen suuntaa Amazing Race Suomi -kilpailuun yhdessä Maria-vaimonsa kanssa. Pari on pitänyt yhtä 10 vuotta, joten he tuntevat toisensa läpikotaisin. Pari on myös matkustellut yhdessä paljon suhteen aikana, joten yllättäviä puolia toisesta ei pitäisi enää paljastua.

Jani omaa edelleen vahvan kilpailuvietin, ja Maria taas on luova ja päättäväinen.

"Mun kilpavietti on niin kova, että kun startti tulee, niin se on menoa, ja sitten Maria tekee kaikki isoimmat päätökset."

Metti Forssell, 33, ja Hanna Launonen, 33

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Sosiaalisen median ja sisällöntuotannon ammattilainen Metti Forssell ja hänen ystävänsä Hanna Launonen ovat jakaneet elämässä monenlaisia vaiheita lähes kahden vuosikymmenen ajan. He haluavat reissun avulla testata omia rajojaan ja näyttää itsestään uusia puolia. Metti ihailee Hannan urheilullisuutta ja Hanna taas arvostaa Metin älykkyyttä ja päättäväisyyttä. 
 
"Mä olisin reissussa varmasti hyvä jossain sellaisissa tehtävissä, joissa saisin sommitella jotain asioita ja olisi reippaasti siihen aikaa, mutta veikkaanpa, että tällä reissulla ei ole sellaisia tehtäviä tulossa."

Mimosa Willamo, 29, ja Patrick Willamo, 55

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Tämä kaksikko ei ole koskaan aiemmin matkustanut kahdestaan. He uskovat kuitenkin muodostavansa vahvan tiimin, joka pystyy kohtaamaan kilpailun haasteet yhteistyöllä ja päättäväisyydellä.

Mimosa mieltää itsensä rohkeaksi ja määrätietoiseksi tyypiksi, kun taas Patrick tuo tiimiin rauhallisuutta ja vakautta. Mimosa luottaa myös siihen, että tiukan paikan tullen isä kantaisi vaikka hänen rinkkansa. Mahdolliset syöntitehtävät sen sijaan voivat aiheuttaa vaikeuksia tälle kaksikolle, sillä Mimosa on kasvissyöjä ja Patrick vegaani. 
 
"Me ei olla isän kanssa vietetty kahdestaan tällä tavoin aikaa sen jälkeen kun isä opetti mut ajamaan, ja siitä on 15 vuotta. Ihanaa päästä viettämään näin suurperheen lapsena aikaa isän kanssa kahdestaan."

Jeremie Malolo, 32, ja Deogracias "Gracias" Masomi, 37

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Amazing Race Suomi- ohjelman voitosta lähtee kilpailemaan räppäri ja näyttelijä Deogracias "Gracias" Masomi, ja hänen ystävänsä, ex-jalkapalloilija Jeremie Malolo.  

Gracias tykkää tarkastella mailmaa analyyttisesti ja objektiivisesti ja Jeremie taas tuo mukaan suoraviivaisuutta ja nopeaa päätöksentekoa. Erilaiset lähestymistavat voivat siis toimia parin vahvuutena. He eivät myöskään riitele, sillä he osaavat käsitellä konflikteja avoimesti ja rakentavasti, jotta väärinymmärryksiltä vältytään.
 
"Me nähdään viikoittain salilla ja jutellaan siellä aina tunteista. Se on meidän juttu, että voidaan aina keskustella asioista rakentavasti ja avoimesti."

Aku Sipola, 34, ja Wille Komulainen, 42

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Näyttelijä Aku Sipola pakkaa rinkkansa yhdessä ystävänsä ylilääkäri Wille Komulaisen kanssa. Tämän tiimin vahvuutena ovat rohkeus, tilannetaju ja kyky tukea toisiaan vaikeina hetkinä. Älykäs Aku osaa heittäytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen ja Wille puolestaan on valpas reagoija, joka osaa toimia nopeasti haastavissakin tilanteissa.
 
"Sitä voisi luulla, että mä lääkärinä olisin se pragmaattisempi meistä, ja Aku näyttelijänä huitelisi menemään, mutta kyllä se niin on, että Aku on meistä se pragmaattisempi ja mä enemmän se, joka huitelee menemään."

Elias Aalto, 38, ja Matias Pietilä, 41

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Yhtenä Woltin perustajana ja Leijonan luolan leijonana tunnettu yrittäjä ja sijoittaja Elias Aalto suuntaa matkalle yhdessä veljensä Matias Pietilän kanssa. Veljekset ovat energisiä ja seikkailunhaluisia sekä innokkaita ottamaan vastaan haasteen kuin haasteen. 

Tältä tiimiltä löytyy monipuolista osaamista: suuntavaistoa, matemaattisia kykyjä sekä neuvokkuutta. Sen sijaan tehtävät, joissa vaaditaan ketteryyttä tai kykyä toimia ahtaissa paikoissa jännittävät.
 
"Me ollaan totuttu nörttipoikina olemaan tietokoneilla koko viikonlopun syömättä, joten ollaan tultu immuuneiksi nälkäkiukulle. Uskoisin, että meidän vahvuutena on varmasti tää meidän sinnikkyys."

Tuure Boelius, 23, ja Saana Boelius, 22

(kuva: Mojo Erämetsä / Nelonen)

Artisti Tuure Boelius  ja hänen siskonsa liikuntaneuvoja Saana Boelius osallistuvat Amazing Race Suomi- kilpailuun 110 prosenttia lasissa. He ovat tottuneet toimimaan yhdessä ja he pystyvät lukemaan toisiaan mikroilmeitä myöten. He eivät ole kuitenkaan vielä matkustaneet kahdestaan kovinkaan paljon. 

Tuure kokee vahvuutensa olevan heittäytymiskyvyssä ja Saana taas loistaa liikunnallisissa tehtävissä sekä toimii erityisen hyvin paineen alla.
 
"Mun feminiinisien piirteiden vuoksi, jotkut saattavat ajatella, että musta ei ole tähän, mutta mä tykkään murskata ennakkoluuloja ja uskon, että mä pärjään tässä kisassa",
Boelius sanoo.

Lue myös: Kohujakso poistettiin kokonaan Maria Veitolan dokkarisarjasta - MTV tuomitsee vihapuheen

Lue myös: Yllättävä muutos tulevalla Selviytyjät Suomi -kaudella

Lue myös: Sami Uotila uskoo, ettei hänelle välttämättä tarjottaisi enää elokuvarooleja: "Hyväksyin sen"

Kilpailut

Uusimmat