Nyt puhuu Monica Lewinsky: 22-vuotiaana rakastuin pomooni, 24-vuotiaana sain maksaa siitä!

25.03.2015 08:15 - Mikko Räsänen

Monica Lewinskyn maine meni silmänräpäyksessä 1997, kun selvisi, että hänellä oli salasuhde USA:n presidentin Bill Clintonin kanssa.

Monica Lewinskyn ja Bill Clintonin salasuhde alkoi 1995, jolloin 22-vuotias Lewinsky työskenteli harjoittelijana valkoisessa talossa. Suhde paljastui 1998, ja aiheutti niin valtavan kansainvälisen kohun, että Lewinksyn nimi tullaan hänen loppuelämänsä ajan liittämään tuohon salasuhteeseen.

Lewinsky piti kohun jälkeen pitkään matalaa profiilia ja antoi haastatteluja harvakseltaan. Nyt hän on kuitenkin palannut parrasvaloihin itsevarmana puhujana, joka ei häpeä muistella 20 vuoden takaisia kokemuksiaan. Aihe on kuitenkin yhä arka.

- Olen nyt 41 ja minua tuli hiljattain iskemään 27-vuotias mies. Hänen iskulauseensa oli: "Voisin saada sinut tuntemaan itsesi taas 22-vuotiaaksi", Lewinsky kertoi taannoin pitämässään Häpeän hinta -luennossa.

- Olen varmasti maailman ainoa 41-vuotias, joka ei haluaisi olla taas 22-vuotias, Lewinksy jatkoi ja sai yleisön nauramaan.

22-vuotiaana alkoi tapahtumasarja, joka muutti Lewinksyn koko elämän ja pakotti hänet hautaamaan haaveensa.

- 22-vuotiaana rakastuin pomooni ja 24-vuotiaana sain maksaa siitä.

Hinta on ollut kova.

- Vieläkään ei kulu päivääkään, jolloin minua ei muistutettaisi virheestäni. Ja kadun sitä virhettä syvästi. Mutta kuka meistä ei olisi tehnyt virheitä 22-vuotiaana? Tehnyt vääriä valintoja tai rakastunut väärään ihmiseen? Ihminen, keneen minä rakastuin, sattui vain olemaan USA:n presidentti.

- Suhteemme paljastui tammikuussa 1998. Yhdessä yössä muutuin täysin tuntemattomasta yksityishenkilöstä julkisesti nöyryytetyksi - maailmanlaajuisesti. 

- Minut leimattiin lehmäksi, lutkaksi, bimboksi ja huoraksi.

Silmät täynnä kyyneliä Lewinsky muisteli, miten raskas taakka tuo oli. Joku päätyisi vastaavassa tilanteessa itsemurhaan. Lewinsky kiittelee vanhempiaan, jotka ymmärsivät hädän ja olivat lähellä. Vanhemmat myös pelkäsivät, että Monica voisi tehdä itselleen jotain.

- Äitini istui sänkyni vierellä joka ilta. Hän ei antanut minun mennä suihkuun, ilman että kylpyhuoneen ovi oli koko ajan auki. Molemmat vanhempani pelkäsivät, että nöyryyttämiseni johtaisi kuolemaani, Lewinsky muisteli ja sai yleisönkin itkemään.

Kokemuksensa jälkeen Lewinsky on noussut kampanjoimaan nettikiusaamista vastaan. Katso hänen koko puheensa alta.

Kilpailut

Uusimmat