Ismo Leikola, mikä tekee koomikosta hyvän?

25.07.2015 16:15 - Susanna Karttunen

Maailman hauskin mies kertoo vinkkinsä stand upin huipulle haluaville.

Ismo Leikola valittiin aikanaan jopa maailman hauskimmaksi henkilöksi komediaklubiketju Laugh Factorin järjestämässä kisassa Yhdysvalloissa. Voice kysyi mieheltä salaisuutta siihen, mikä tekee hyvän stand up -koomikon.

- Se on visusti salattu resepti. Minäkään en sitä tiedä. Voi kuitenkin yrittää nähdä vaivaa ja miettiä, pyöritellä, hioa, testailla ja treenailla ideoita. Kannattaa katsoa paljon stand uppia ja muuta komiikkaa, koska silloin näkee, mitä muut tekevät, hän neuvoo.

Funniest Person in the World -kisassa tuomarit yrittivät kuvailla, mikä teki Leikolan esityksestä hyvän. Mies kuitenkin sanoo, etteivät hekään osanneet eritellä asioita, joista onnistunut esitys rakentui.

- Yksi sanoi, että hän piti olemuksestani, mutta ei osannut sitä tarkemmin selittää. Se huumorista tekeekin jännittävää, ettei siihen ole kaavaa, hän sanoo.

Synnynnäistä vai harjoiteltua?

Leikolan mielestä on mysteeri, kuinka paljon hauskuudesta on harjoiteltua ja kuinka paljon synnynnäistä. Sen hän kuitenkin tietää, ettei olisi tässä, mikäli ei olisi yhtään harjoitellut.

- Monelle tulee mieleen ideoita, mutta onnistuneita koomikkoja ovat he, jotka tajuavat, milloin ne ideat tulevat ja laittavat ne ylös.

Esiintyminen taas on eri hommansa. Sitä voi harjoitella, mutta minä en ole koskaan harjoitellut. Olen vain ollut oma itseni ja kertoillut juttuja, hän kertoo.

Kilpailut

Uusimmat