Missikaunotar haki apua anoreksiaan - lääkäri kehotti syömään voileivän

13.08.2015 17:45 - Senni Loikala

Brittiläinen Holly Desai sai syömishäiriön sen jälkeen, kun tiet poikaystävän kanssa lähtivät eri suuntiin. Nainen kertoo, ettei hän saanut apua avauduttuaan ongelmasta lääkärille.

Holly Desai, 23, tahtoi muuta ajateltavaa, kun hänen pitkäaikainen parisuhteensa päättyi. Nainen latasi älypuhelimeensa applikaatioita, joilla pystyi seurata kalorien kulutustaan. Holly ajatteli, että hän keskittyisi elämään mahdollisimman terveellisesti. 

- Jäin riippuvaiseksi kalorien laskemiseen ja treenieni kirjaamiseen. Olisin tuntenut itseni häviäjäksi, jos olisin ylittänyt sallitun päivittäisen kalorimäärän. Se ei ollut terve elämäntapa, Holly kertoo. 

Lääkäri käännytti takaisin

Nainen laihtui noin 13 kiloa lyhyessä ajassa. Kun 172 senttiä pitkä nainen painoi 44 kiloa, hän ymmärsi tarvitsevansa apua.

Lääkärin pakeille mentyään nainen ei saanut odottamaansa vastaanottoa. Hollylle kerrottiin, ettei hän ollut tarpeeksi laiha saadakseen apua. Seuraava lääkäri pyysi naista "syömään toisen voileivän". 

- Kun lääkärit kertoivat minulle, etten ollut tarpeeksi laiha heidän avulleen, tulkitsin sen kehoituksena, että minun pitäisi pudottaa lisää painoa, hän kertoo.

Holly jäi yksin ongelmiensa kanssa ja pian syömishäiriö muuttui bulimiaksi. Hän ei muuttunut omien sanojensa mukaan "luurangoksi", mutta tunsi olonsa todella sairaaksi.

- Kuukautiseni loppuivat ja minulla oli alituisesti jäätävän kylmä, Holly kuvailee.

Äiti auttoi takaisin pinnalle

Lopulta Holly uskoitui syömishäiriöstään omalle äidilleen, joka päätti saada tyttärensä takaisin jaloilleen. Hänen tukensa avulla Holly opetteli uudelleen terveellisen elämäntyylin ja alkoi etsiä uutta tarkoitusta parisuhteen kariutumisen jälkeen. 

Nyt normaalipainoinen nainen tahtoo auttaa tarinallaan muita, jotka kärsivät syömishäiriöstä. Hän on osallistunut muutamaan kauneuskilpailuihin, joiden kautta hän uskoo tavoittavansa kohtalotovereita.

Tällä hetkellä nainen kilpailee Miss Englanti -kruunusta ja finaali käydään perjantaina. 

Onnea missifinaaliin, Holly.

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat