Katri Niskanen liikuttui rintasyöpäkampanjan julkistustilaisuudessa

22.09.2015 17:40 - Mikko Räsänen

Vaatesuunnittelija Katri Niskanen on mukana Roosa Nauha -keräyksessä.

Perinteinen Roosa Nauha -keräys käynnistyy jälleen. Eilen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa käynnistettiin tämänvuotinen keräys ja esiteltiin tämän vuoden nauhan suunnitellut vaatesuunnittelija Katri Niskanen.

Itse tiedotustilaisuudessa kuultiin niin Syöpäsäätiön kuin rintasyövän parissa työskentelevien lääkäreiden tietopaketit sairaudesta ja sen hoidosta. Sen jälkeen ääneen päässyt Katri Niskanen oli silmin nähden liikuttunut ja hänen silmänsä olivat kostuneet.

- Tämä koskettaa naisena. Olen myös nähnyt erilaisia tarinoita tämän sairauden parissa, ja sekin koskettaa, Niskanen kertoo ja sanoo seuranneensa tuttavansa taistelua rintasyöpää vastaan.

Tänä vuonna Roosa Nauha -kampanajan slogan on Käsi sydämellä. Se sopi hyvin myös Niskaselle, sillä hän sai inspiraation suunnitella niin tämän vuoden nauhaan kuin sen rinnalle tehtyyn vaatemallistoon kuosin, jossa näkyvät kädet.

- Ne ovat pienet auttavat kädet, jolla on monia merkityksiä. Kädet ovat esimerkiksi itselleni työkalu. Samalla myös pienillä käsillä voidaan tehdä niitä pieniä merkittäviä tekoja, Niskanen miettii.

Rintasyöpätutkimukselle varoja keräävän Roosa Nauha -keräyksen merkityksestä kertoo paljon se, että Suomessa havaitaan lähes 5000 uutta rintasyöpätapausta. Suomalaisnaisista joka kahdeksas sairastuu elämänsä aikana rintasyöpään

Katso alta Roosa Nauha -kampanjan video.

Kilpailut

Uusimmat