Kuva: Fotolia

Uudessa Star Wars -elokuvassa näytelleen Joonas Suotamon paljastukset kulisseista 

29.12.2015 22:45 - Tiina Svensk

Joonas Suotamosta, 29, tuli hetkessä yksi suomalaismedioiden puhutuimmista nimistä, kun kävi ilmi, että mies näytteli uudessa Star Wars -elokuvassa Chewbaccaa. Suotamo kertoo Voicelle nyt mielenkiintoisia asioita elokuvan kuvauksista.

Joonas Suotamon loppuvuosi on kulunut vauhdikkaasti, kun paljastui, että hän näyttelee juuri ensi-iltansa saaneessa Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa.

- Salaisuutta roolista tuli pidettyä lähemmäs kahta vuotta. Nyt on oikeastaan vain helpottunut, että rooli elokuvassa on tullut esiin, Suotamo kertoo ja lisää olevansa erittäin onnellinen positiivisesta vastaanotosta, jonka elokuva sai.

Kuvausten aikana Suotamo keskittyi sanojensa mukaan omaan elämäänsä ja vetäytyi esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, koska vain lähipiiri sai tietää suuresta roolista.

Työtä idoleiden kanssa

Karismaattisen ja monen pikkupojan idolin Harrison Fordin kanssa työskentely oli Suotamon mukaan ikimuistoista: 

- Oli kunnia työskennellä Harrison Fordin kanssa. Koko kuvausten ajan oli sellainen fiilis, ettei oikein uskonut mitä tapahtui. Joka aamu kun heräsi oli vaikea uskoa, että mitä sitä oikein tekee – ja vieläpä sellaisella porukalla! Suotamo hämmästelee, sillä hän on ollut pitkään myös ohjaaja J. J. Abramsin fani.

Lapsuudenidoli Ford oli maanläheinen ja rento työkaveri, jonka kanssa tuli koettua paljon:

- Kysyin Fordilta usein neuvoa kuvauksissa. Kerran kysyin, että miten tehdä kohtaus parhaalla mahdollisella tavalla. Hän katsoi minua ja kysyi: ”Eiväkö ne opettaneet sitä sinulle siellä näyttelykoulussa?” Muut nauroivat, mutta Ford vain piti tiukan pokerinaamansa, Suotamo muistelee nauraen.

"Jokainen puku on käsityötä"

Suotamon mukaan pitkissä kuvauspäivissä haastavinta oli liikkua roolihahmo Chewbaccan puvussa, joka saattoi olla erittäin kuuma ja hiostava.

- Se oli välillä raskasta polville. Välttämättä otoksen pääosassa ei ollut Chewbacca, mutta kuitenkin oli annettava kaikkensa ja käveltävä kymmenen metriä täysin oikein, jotta kohtaus saatiin purkkiin. Kohtauksen 23:s otos saattoi tuntua jo hieman puuduttavalta, Suotamo kertoo.

Chewbaccan asuja tehtiin hahmon päänäyttelijälle Peter Mayhewille ja Suotamolle yhteensä kuusi. Jokainen puku oli käsityötä. Puvuista vastuussa ollut tiimi oli ommellut karvat kiinni yksitellen: jakkihärän vatsakarvoista tehty puku olisi ollut mahdotonta toteuttaa teollisesti.

Onnettomuus kuvauspaikalla

Ikimuistoisin kokemus oli samalla myös kauhein muisto Suotamolle, kun Harrison Ford jäi painavan hydraulisen oven alle. Onnettomuudessa näyttelijä mursi nilkkansa, ja Suotamon mukaan olisi voinut käydä vieläkin pahemmin:

- Yritimme kaikki nostaa ovea ylös, siinä murtui ohjaajallakin selkänikama, Suotamo muistelee ja kertoo kaikkien menneen tapahtumahetkellä paniikkiin. Tapahtuma pysäytti, ja kuvauksetkin laitettiin tauolle Fordin toipumisen ajaksi.

Suotamo on kotiutunut tällä hetkellä Lontoon ensi-illan huumasta, mutta loppuvuoden päivinä oma suku pitää nuoren miehen kiireisenä. Tammikuussa alkavat uuden Tähtien Sota –elokuvan kuvaukset saattavat myös antaa odotettavaa tulevalle vuodelle:

- On sanottu jo julkisesti, että koko kaarti palaa tekemään elokuvaa, mutta vielä ei voi sanoa varmaksi, sisältääkö se meikäläistä, Suotamo toteaa ja kertoo odottavansa, että viimeisetkin palaset tulevan vuoden suunnitelmista loksahtelevat kohdalleen.

Kilpailut

Uusimmat