Kuva: AOP

Julkkisäidit vastaavat Teri Niitille: "Ei vaikuta hyvin työtilanteeseesi"

01.01.2016 23:44 - Mikko Räsänen

Teri Niitin imetysvihamielisyys on saanut myös monet julkkisäidit antamaan hänelle kipakkaa palautetta.

Voice kertoi tänään ensimmäisenä mediana Teri Niitistä (vas.) , joka julkaisi Finnairin lennolla ottamansa salakuvan imettävästä äidistä ja paheksui julkista imettämistä. Lue uutinen täältä. Niitin päivitys on kerännyt lyhyessä ajossa useita satoja vihaisia palauteviestejä äideiltä ja muilta Niitin kanssa eri mieltä olevilta. Myös monet julkkisäidit ovat kirjoittaneet palautetta suoraan Niitin Facebook-seinälle.

Alla joitakin julkkisäitien kommentteja:

Juontaja Vappu Pimiä:

"Minä olen aina imettänyt huivin kera, koska se on tuntunut minusta hyvältä ja lapsilleni se on sopinut. Imetys on kuitenkin jokaiselle hyvin henkilökohtainen asia ja kuten muutama mainitsi, toiset lapset eivät huivia hyväksy. Eniten ihmetyttää kuitenkin muokkamainen käytöksesi eli tuo tuntemattomien ihmisten kuvaaminen! Imetys on hyvin henkilökohtainen asia ja luulisi sinun kuitenkin julkisuudessa olleena tietävän, kuinka pahalta salakuvaaminen tuntuu. Tai ehkä sinä vaan nautit siitä, jos sellaista joskus kohdallesi on osunut. Toisaalta, jos hait tällä huomiota, onnistuit loistavasti. Mutta ikävä kyllä, luulen että lopputulos ei ole toivomasi. Voi olla, että olen väärässä, mutta veikkaan ettei tämä vaikuta ainakaan positiivisella tavalla työtilanteeseesi. Nyt voi varmaan reilusti todeta, että ei mennyt ihan putkeen."

Käsikirjoittaja-kirjailija Katri Manninen muistuttaa Niittiä siitä, että Finnair on ollut Niitin yhteistyökumppani:

"Oliko #Finnair oikeasti niin epämiellyttävä yhteistyökumppani, että oli pakko sotkea ne tällaiseen paskaan?"

Huippuvalokuvaaja Nana Simelius on itsekin pienen lapsen äiti:

"Koitapa ite laittaa pussi päähän ku syöt ni tiedät miten mukavaa se on. Vauvan näkökulmasta. Todella alhaista lisäksi myös salakuvata kanssaeläjä maailman luonnollisinta asiaa suorittaessaan. Just tällästen urpokommenttien takia suomaiset naiset imettää hyvin vähän. Miten hemmetissä tähän aiheeseen voidaan yhdistää häpeä vuonna 2016?", Simelius ihmettelee.

Laulaja Suvi Teräsniskaa aihe kosketti, koska hän on pian kymmenkuisen lapsen äiti:

"Mä nään punaista. Mä oon miljoona kertaa imettänyt lentokoneessa ilman huiveja ja harvoja. Ja AION IMETTÄÄ TÄSTÄ ETEENPÄINKIN", Teräsniska lupaa.

Viivi Avellán olisi toivonut Terin suhtautuvan tilanteeseen enemmän huumorilla.

"Mä olisin pyytänyt blandista villevallaton-drinkkiini!! Maista tissimaitoa! Se on iisimpää niellä kuin siemenneste!", Avellán kirjoittaa.

Laulaja Reeta-Leena Vestman synnytti eilen toisen lapsensa. Vestman oli nyt ehtinyt nähdä Niitin päivityksen ja oli vastineena julkaissut Niitin Facebook-seinällä valokuvan, jossa vastasyntynyttä imetetään.

"Eat this! Luonnollisin asia maailmassa!", Vestman kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Kansanedustaja Emma Kari (vihr.) otti asiaan kantaa pitkällä Facebook-päivityksellä:

"Tänään suomalainen tv-juontaja päätti salaa kuvata lentokoneessa vauvaansa imettävää naista, julkaisi kuvan netissä ja haukkui naisen julkisesta imettämisestä. Sanomattakin selvää, että tämä oli todella moukkamaista käytöstä lapsestaan huolehtivaa naista kohtaan. Mutta kyse on myös isommasta asiasta. Kyse on naisten vapaudesta.

Ympäröivän yhteiskunnan asennoituminen äiteihin vaikuttaa merkittävästi naisten asemaan yhteiskunnassa. Vauvan syntymä on ihana asia, mutta se myös rajoittaa naisen elämää monella tavalla. Imettäminen kodin ulkopuolelle on monelle naiselle todella vaikea ja herkkä asia. Jos äitejä häpäistään julkisesti vauvan ruokkimisesta, kotoa liikkeelle lähtemisen kynnys nousee entisestään. Tällöin naiset jäävät vauvoineen yksin kotiin.

Jos me haluamme, että naiset ja miehet ovat tässä maassa tasa-arvoisia, meidän on pyrittävä tasa-arvoiseen vanhemmuuteen. Tämä vaatii sekä äitiyden että isyyden tukemista. Se ei edellytä muutosta pelkästään neuvoloissa, päiväkodeissa ja kouluissa, se edellyttää muutosta koko yhteiskunnan asenteissa. Ja kenenkään ei pitäisi joutua häpäistyksi lapsestaan huolehtimisen takia julkisissa tiloissa. Sillä vuonna 2016 naisen paikka ei vain enää ole kotona."

Julkkisäitien lisäksi erityismaininnan ansaitsee Arttu Wiskarin Facebook-päivitys aiheesta:

PÄIVITYS 2.1. KLO 00.30: Lisätty kansanedustaja Emma Karin Facebook-kirjoitus.

Kilpailut

Uusimmat