Kuva: Senja Rapila

Uransa lopettanut Kiira Korpi: Vinkit motivaation ylläpitoon

11.01.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Tammikuussa moni suunnittelee elämänmuutosta tai on jo aloittanut sellaisen.

Ensimmäisen viikot uuden vuoden jälkeen sujuvat usein helposti: uusi elämä saattaa tuntua virkistävältä ja päätöksestä on helppo pitää kiinni. Todellinen taistelu alkaa, kun uutuudenviehätys on poissa ja päätöksestä pitäisi edelleen pitää kiinni.

Jotta elämänmuutoksesta tulisi todella osa elämää, on sen eteen nähtävä vaivaa. Entinen taitoluistelija Kiira Korpi tietää, miten motivaatiota saa pidettyä yllä, vaikka

- Jos vain on mahdollista, kannattaa etsiä juttu, josta oikeasti tykkää. Sen ei tarvitse olla edes urheilu, se voi olla vaikkapa maalaaminen, tanssiminen tai painonnosto, Korpi muistuttaa.

Mieleisen lajin tai harrastuksen löydyttyä kiinnostusta kannattaa ruokkia ja pitää kiinni.

- Kun se on intohimo ja todella tykkäät siitä, ei itseään tarvitse pakottaa. Silloin ei tarvitse ajatella, että kun olen tehnyt lupauksen, niin siitä täytyy nyt pitää kiinni. Näin asiasta tulee luonnollinen osa elämää, Korpi kertoo.

Korpi kertoo ruokailu- ja urheilutottumusten muuttuneen hieman sen jälkeen, kun hän lopetti aktiiviuransa viime vuoden elokuussa. Syksyllä Korpi muutti Italiaan, missä ruokailutavat ovat erilaiset kuin Suomessa. Entinen kilpaurheilija ei kuitenkaan ole pakottanut itseään pitämään kiinni jostakin tietystä ruokavaliosta, eikä hänen ole tarvinnut etsiä motivaatiota liikkumiseen.

Korpi kuitenkin myöntää syövänsä nyt aavistuksen epäterveellisemmin kuin aiemmin.

- Italiaan muutettuani ruokavalioni muuttunut vähän epäterveellisemmäksi. En kuitenkaan syö enää niin usein kuin silloin, kun treenasi useammin. Nälkäkään ei ole enää niin suuri.

- Italiassa ruoka on myös niin hyvää, ettei sitä tarvitse syödäkään niin paljon, Korpi kertoo.


Lue myös: Teemu Selänne uudesta aluevaltauksestaan: "Valmius on, että homma jatkuu"

Kilpailut

Uusimmat