Kuva: AOP

Ketkä palkitaan himoituilla Jussi-patsailla? Suomalaisohjaaja paljastaa suosikkinsa

18.03.2016 10:45 - Senni Loikala

Elokuvaohjaaja ja näyttelijä Lauri Nurkse arvioi, ketkä näyttelijät ovat vahvoilla parhaan mies- ja naispääosan Jussi-voittajiksi. Hän uskoo, että Armi elää! saatetaan palkita vuoden elokuvaksi.

Jussi-palkintoja jaetaan jälleen kotimaisen elokuvan ammattilaisille 19. maaliskuuta. Tappajan näköinen mies -elokuvan hiljattain ohjannut Lauri Nurkse, 37, uskoo, että Krista Kosonen on vahvoilla vuoden naispääosan palkinnon voittajaksi.

- Krista on jo palkittu Kätilöt-roolista isolla kansainvälisellä palkinnolla Kiinassa. Luulen, että Kristan paneutuminen, herkkyys, kovuus ja julmuus, millä hän tekee pääroolin, on tehnyt vaikutuksen moniin. Veikkaan, että Krista nappaa Jussin, Nurkse pohtii.

Nurkse spekuloi, että parhaan miespääosan palkinto saattaa mennä Märt Avandille Miekkailija-elokuvasta. Muut ehdokkaat ovat Napapiirin sankarit 2 ja Häiriötekijä, eikä komedioita Nurksen mukaan palkita yhtä usein kuin draamaelokuvia.

- En tiedä, miksi olemme niin tiukkapipoisia elokuva-alalla, ettemme osaa palkita komediaa. Jussi Vatanen tekee kyllä herkullisen roolin Napapiirin sankarit 2:ssa. Veikkaan, että Märt saattaa kuitenkin olla parhaan miespääosan voittaja, ohjaaja punnitsee.

Lauri Nurkse on ohjannut muun muassa elokuvat Nuotin vierestä, Veijarit ja Sooloilua. Hänen tunnetuimpiin rooleihinsa kuuluu muun muassa Ilkka Takkusen rooli Pahat pojat -elokuvasta. (kuva: AOP)

Vuoden elokuva

Vuoden elokuvaksi ovat ehdolla Miekkailija, Häiriötekijä, Armi elää!, Big Game ja Toiset tytöt. Niistä Nurksella on vielä näkemättä Armi elää! ja Toiset tytöt.

- Luulen, että Armi elää! elokuvassa on niin persoonallinen tapa lähestyä aihetta; elokuvassahan teatteriseurue tekee esitystä Armista, että se ehkä halutaan palkita, Nurkse pohtii.

- Näkemistäni elokuvista klassisella tavalla Miekkailija upposi minuun parhaiten. Mutta elokuva-ala osaa yllättää välillä. Big Game ansaitsisi Jussin huikeasta taidosta ja pieteetistä, millä se on tehty, ja Häiriötekijä taas siitä rohkeudesta ja röyhkeydestä.

Ehdokkaita saisi olla enemmän

Ohjaajan mielestä palkintokategorioihin pitäisi valita nykyistä enemmän ehdokkaita. Kolmen sijaan neljän tai viiden ehdokkaan valitseminen tuntuisi Nurksesta hyvältä idealta. Yksi ammattilainen olisi Nurksen mielestä ansainnut Jussi-ehdokkuuden parhaasta ohjauksesta, mutta ei sitä saanut.

- Ihmettelen, miksei Klaus Härö saanut Miekkailija-elokuvasta ohjauksen ehdokkuutta. Minusta hän olisi ehdottomasti ansainnut sen.


Lue myös: Houkuttele naiset katsomaan Tappajan näköinen mies -elokuvasi! Lue ohjaajan vastaus

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat