Kuva: Mikko Räsänen

Iskelmäkansan suosioon noussut Stig: "Ihmettelen, miten olen tänne päätynyt"

17.02.2016 10:15 - Pauliina Jokinen

Stig on löytänyt paikkansa koko kansan artistina.

Stig, oikealta nimeltään Pasi Siitonen, oli pitkään suurelle yleisölle tuntematon artisti, joka lauleskeli pikkutuhmia kappaleita kaltaisilleen helsinkiläiskuulijoille. Nyt Stig saatetaan nähdä niin suurilla festivaalilavoilla kuin iskelmäkeikoillakin. Aluksi muutos hämmensi.

- Ensimmäinen iskelmäristeily oli tilanne, kun ihmettelin, miten olen tänne päätynyt, mies kuvaili Iskelmä Gaalassa perjantaina.

Menestys saapui pikkuhiljaa. Suuren yleisön suosio vei kuitenkin nopeasti mennessään ja hyvä meininki on viehättänyt Stigiä. Perjantaina mies esiintyi Iskelmä Gaalassa Tampereella. Helsinkiläisartistille kuulijakunta oli mieluinen.

- Iskelmäkansa omanlaistaan ja se on hyvä asia. Iskelmäkansa jo sinänsä kuvailee porukkaa hyvin, mutta ei se ole ihan homogeenistäkään. Stadilaisen silmään ihmiset ovat todella epästadilaista. Punavuoressa on erilaista, Stig tietää.

"Olen etuoikeutettu"

Ensimmäisten levyjen aikaan Stig ei olisi osannut kuvitella itseään suurten yleisöjen eteen. Se ei johtunut halun puutteesta, vaan aavistuksen huonommasta itsetunnosta.

- Jos olisin tiennyt, että tällainen on mahdollista, olisin ehkä ajatellut asiaa. Mutta silloin minulla ei ollut itseluottamusta. Nyt se on noussut ja on löytynyt uusia lokeroita: enää minun ei tarvitse olla underground-artisti, vaan yhtenä päivänä voin olla iskelmätapahtumassa ja seuraavaksi hiohop-tapahtumassa. Olen etuoikeutettu, artisti iloitsee.

Hämmentävimpänä käänteenä Stig pitää kuitenkin sitä, kuinka lapset ovat löytäneet hänen musiikkinsa.

- Lasten fanitus on ollut aikamoinen shokki. Aiemmin fanini olivat parikymppisiä miehiä, mutta Laululeija-kappaleen jälkeen lapset ilmestyivät pyytämään nimikirjoituksia.

Uudenlainen fanikunta herätti myös huolta.

- Pelkäsin, että lapset löytävät vanhat rivot kappaleeni netistä. Sittemmin en enää stressaa: jos vanhemmat eivät valvo lapsiaan ja he löytävät ne netistä, niin löytävät varmasti jotain paljon muutakin, Stig miettii.

Vanhoille faneille Stigillä on iloinen uutinen: pian julkaistavien kappaleiden joukossa saattaa olla mukana myös ”vanhaa Stigiä”.

- Uusissa biiseissä on ehkä paluuta yksi askel taaksepäin vanhaan suuntaan, mies väläyttää.

Lue myös: Yllätysesitys sai yleisön itkemään Iskelmä Gaalassa

Kilpailut

Uusimmat