Kuva: Senja Rapila

Emil Hallberg sukelsi kilpatanssin kautta näyttelijäksi: "Elämän pituinen Salkkari-ura ei houkuttele"

21.02.2016 18:45 - Senja Rapila

Kilpatanssia harrastava Hallberg toivoo, että Salkkari-uran jälkeen hän pystyisi keskittymään ainoastaan rakastamaansa harrastukseen.

Emil Hallberg, 20, on näytellyt jo viisi vuotta Salatut Elämät -draamasarjassa Onni "Tale" Taalasmaata. Mies ei tullut Salkkareihin normaaleiden roolitusten kautta, vaan hänet rekryttiin tanssiseuran välityksellä.

- Tanssiseuroihin laitetaan aina välillä hakemuksia, että etsitään tällaista ja tällaista tanssitaitoista tyyppiä. Eräänä päivänä ajattelin sitten, että tuo kuulostaa ihan minulta ja pitääpäs lähteä koittamaan. Miksei, mitä minä voisin menettää siinä? Hallberg muistelee.

Esiintyminen on ollut Hallbergille aina helppoa ja koekuvauksissa tukea ja turvaa toi myös tuttu vastanäyttelijä. Koekuvauksen jälkeen miehelle ilmoitettiin päätöksestä, jonka kautta hän päätyi näyttelemään Talea.

Koko elämän pituinen Salkkari-ura ei kuitenkaan houkuttele miestä, vaikka hän tällä hetkellä näyttelemisestä nauttiikin. 

- Haluaisin olla tanssinopettaja, haluaisin esiintyä. Toistaiseksi Salkkareissa esiintyminen riittää, mutta tulevaisuudessa suunnitelmat ovat enemmän kilpatanssin puolella, Hallberg hymyilee.

Isyyden harjoittelua

Hallbergin roolihahmolla Talella on sarjassa "ottolapsi" Ilja, joka on Talelle kuin oma poika. Näytteleminen pienen vauvan kanssa on ollut melkoinen kokemus myös 20-vuotiaalle Hallbergille, joka vielä vain haaveilee oman perheen perustamisesta.

- Tulee jotenkin paljon vastuullisempi olo saman tien kun lapsi on mukana kohtauksessa. Sitten kun tulee setistä pois ja vauva ei ole enää siinä, niin olo on kieltämättä vähän helpottuneempi. Silloin voi mennä taas treenaamaan ilman, että tarvitsisi huolehtia onko vauvalla kakka housussa, Hallberg nauraa.

- Olen aina suunnitellut että haluaisin tulevaisuudessa perheen, niin kyllä siinä pääsee tutustumaan siihen hommaan tavallaan. Salkkareissa saa kokea isyyden hyvät puolet.

Roolihahmo ja todellisuus kuin yö ja päivä

Hallberg kertoo, että hänen tyylinsä poikkeaa Talen tyylistä melkoisen radikaalisti.

- Viimeaikoina Talelle on tullut hieman lungimpi tyyli ja se on mennyt vähän enemmän normaalimpaan suuntaan,  mutta esimerkiksi silloin kun Talella oli se hipster-vaihe, niin ihmettelin kyllä, että mitä nämä galaksipaidat oikein on. Sillä oli silloin jotain ihan ihme kledjuja ja rillejä, mitä en ikinä itse pitäisi, Hallberg toteaa.

Vaikka Talen tyyli ei ole vakuuttanut Hallbergiä kokonaan, jotain hän on roolihahmoltaan kuitenkin saanut oman vaatekaappinsa pohjalle.

- Kauluspaita ja neule on ainoa asia, mitä en ole ennen ajatellut yhdistäväni. Sitten Talella oli sellaiset, niin ajattelin että ehkä tää voisi toimia.

Lue myös: Kaksi suomalaista pääsee suutelemalla Lontooseen

Lue myös: Suomalaisjuontaja haki mukaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan: "Olen täysin vakavissani"

Lue myös: Apulanta-elokuvan ensi-iltakiertue on maksuton - katso, miten lippuja saa

Kilpailut

Uusimmat