Kuva: Nelonen Media

Pettämistä sivusta seurannut tv-kasvo: ”Vahvakin suhde voi sortua”

10.03.2016 21:45 - Pauliina Jokinen

Temptation Island -ohjelman kaksi tuotantokautta ovat koetelleet juontaja Sami Kurosen uskoa ihmisiin.

Reilu vuosi sitten Sami Kuronen ja tuotantotiimi suuntasivat ensimmäistä kertaa Thaimaan auringon alle kuvaamaan Temptation Island -ohjelmaa. Ensimmäinen tuotantokausi nousi ilmiöksi, kun sinkut yrittivät vietellä varattuja pariskuntia tosi-tv-ohjelmassa.

Ohjelman toinen tuotantokausi kuvattiin samaisessa paikassa joulu-tammikuussa. Neljä pariskuntaa ja 24 sinkkua viettivät erillisillä saarilla kuukauden päivät nauttien lämmöstä, drinkeistä ja toisistaan.

Kaksi kautta ovat opettaneet ohjelman juontajalle paljon ihmissuhteista.

- Olen oppinut sen, että jos on rakas ihminen siinä vierellä ja hyvä parisuhde, niin sitä kannattaa vaalia ja tehdä töitä sen eteen, Kuronen miettii.

Ohjelman kuvauksissa Kuronen on joutunut seuraamaan sivusta, kun parit ovat kipuilleet mustasukkaisuuden, pelkojen ja jopa pettämisen kanssa. Vahvakaan suhde ei välttämättä kestä liiallista heilutusta.

- Kun on sivusta seurannut pariskuntien ja sinkkujen kohtaamisia, on huomannut kuinka vakaallakin pohjalla oleva parisuhde saattaa houkutuksien edessä saattaa sortua, Kuronen kertoo.

Välillä myös usko ihmisiin on ollut koetuksella ohjelman kuvauksissa.

- Ohjelma on sekä tuonut että vienyt sitä, mutta ennen kaikkea opettanut, ettei ketään kannata tuomita ensikohtaamisella. Jokaisen kuoren alla on erilaisia tarinoita ja jokainen elämän kolhu vaikuttaa ihmisen käytökseen, Kuronen toteaa.

- Avarakatseisuuteni on kasvanut, Kuronen tiivistää.

Vaikka ohjelmaformaatti saattaa aiheuttaa epäilyksiä ja herättää monenlaisia moraalikysymyksiä, suosittelee juontaja antamaan ohjelmalle mahdollisuuden. Kuronen muistuttaa, että ohjelmaa voi katsoa monelta eri kantilta.

- Nekin, jotka eivät ole katsoneet ykköskautta tai miellä genreä omakseen, voivat löytää ohjelmasta samaistumispintaa: mukana on aitoja ihmisiä ja aitoja tunteita, monta tarinaa ja monta pariskuntaa.

Lue myös: Etsitkö kestävää parisuhdetta? Psykologi neuvoo, mistä kannattaa keskustella treffeillä

Kilpailut

Uusimmat