Kuva: AOP

Ella Kanninen, 41: "Opettelin laittamaan ruokaa vasta muutama vuosi sitten"

07.04.2016 11:15 - Senni Loikala

Italian Toscanassa asuva suomalaisjuontaja myöntää olevansa surkea kokki. Siksi hän pyysi herkullisia reseptejä uuteen kirjaansa italialaisilta tuttaviltaan.

Juontaja ja toimittaja Ella Kanninen, 41, on asunut pysyvästi perheineen Italiassa jo muutaman vuoden ajan. Nyt positiivisella säteilyllään monia ihastuttaneelta Kanniselta on ilmestynyt kirja, Ellan Toscana, Kyläelämää Italiassa.

Toscanan maaseudulla asuva Kanninen saapui torstaina Radio Novan studioon, aamujuontajaparin Minna Kuukan ja Aki Linnanahteen luokse. Hän paljastaa, että hän oppi laittamaan ruokaa vasta Italiassa. Kanninen pyysi tuttaviaan vinkkaamaan resepteistä, jotka sopisivat mukaan kirjaan.

- Opin laittamaan ruokaa vasta muutettuani Italiaan, ja kirjassa kerron totuuden siitä, että olen surkea kokki. Nykyään pärjään ruoanlaitossa, mutta stressaannun, jos tulee vieraita. Pyysin kirjaan reseptejä muun muassa italialaiselta anopiltani ja naapureilta, Kanninen kertoo.

Kärsivällistä opettelua

Kanninen myöntää, että heikot kokkaustaidot hämmästyttivät aluksi anoppia. Italialainen avararuusinsinöörinä työskentelevä aviomies on kuitenkin syönyt mielellään vaimonsa ruokia.

- Lihapullani olivat sellaisia, että ne pomppasivat lattiasta ylös. Anoppini ei ymmärtänyt moneen vuoteen suhtautumistani ruokaan; onneksi hän on moderni, viisas ja kärsivällinen ihminen, Kanninen kiittelee.

- Kaikki ovat kannustaneet minua ruoanlaitossa, varsinkin mieheni, joka on suostunut syömään kaikkea, hän nauraa.

Italialaisten ruokien lisäksi kirjassa nähdään, millaista elämä on italialaisessa pikkukylässä.

- Vaikka maailmalla tapahtuisi pahoja asioita, Toscanassa elämä jatkuu, se on turvallista, Kanninen tuumaa.

Katso alta video, josta pääset näkemään kirjan kuvausten maisemia.

Kuuntele Radio Novan Aamua arkisin kello 6-10.

Kilpailut

Uusimmat