Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Yksinäisyydestä laulava Jannika B: "Silloin olin todella yksin ajatusteni ja pelkojeni kanssa"

06.03.2017 20:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jannika B:n mukaan hän on myös itse aiheuttanut elämäänsä yksinäisyyttä.

Jannika B, 32, julkaisi viime viikolla kaksi uutta kappaletta. Biiseistä toinen kantaa nimeä Vantaan kokoinen yksinäisyys ja se kertoo nimensä mukaan yksinäisyydestä.

Jannika ei halua avata kappaletta sen suuremmin, sillä hänelle on tärkeää, että kuulija itse voi tehdä omat päätelmänsä. Hän kuitenkin alleviivaa sitä, että yksinäisyyttäkin on maailmassa montaa erilaista.

- Yksinäisyys ei tarkoita välttämättä sitä, että olet yksin. Yksinäisyyden tunne voi kummuta mistä vain. Voit olla yksinäinen, vaikka ympärillä olisi hirveä määrä ihmisiä ja meininkiä. Lisäksi voit olla yksinäinen pelkojesi kanssa tai sitten sulla on yksinäinen olo, koska et koe, että lähelläsi on ihmisiä, jotka ymmärtävät sinua, Jannika toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

-Yksinäisyys ei aina ole fyysinen muoto. Se, että on yksin, voi olla myös oma valinta. En kuitenkaan koskaan ole tavannut ihmistä, joka sanoisi, että on valinnut yksinäisyyden.

Jannikan mukaan kappale sai alkunsa jo kolme vuotta sitten. Siitä löytyy jaksoja niin menneestä kuin nykyisyydestäkin. Jannikan mukaan hänenkin elämässään oli vaihe, jolloin kaikki oli päällisin puolin hyvin, silti hän tunsi olonsa yksinäisemmäksi kuin koskaan.

- Jossain vaiheessa suoritin elämää todella vahvasti. Tein asioita niin kuin ne "pitää" tehdä ja sillä tavalla mikä nähdään unelmana. Jossain vaiheessa totesin, että minulla on niin sanotusti se täydellinen elämä, mutta en koe olevani onnellinen. Sen sijaan tunsin olevani yksinäisempi kuin koskaan.

- Ehkä silloin oli todella yksin niiden ajatusten ja pelkojen kanssa. Ei oikein uskaltanut kertoa ihmisille, että elämä jonka olen kovalla työllä rakentanut, ei ehkä olekaan se mitä haluan.

Sen jälkeen tuli hetki, jolloin kaikki meni palasiksi. Se oli kuitenkin Jannikan mukaan myös lohdullista.

- Minua lohdutti etenkin silloin ajatus siitä, että asioiden pitää joskus hajota ihan pirstaleiksi, jotta ne voi asettua uudelleen paikoilleen.

Elämänmuutoksen myötä Jannika pääsi toteuttamaan suurta unelmaan eli tekemään musiikkia. Se taas ajoi hänet yksinäisyyteen oman valinnan kautta.

- Rupesin suorittamaan myös unelmaani. Huomasin, että unohdin paljon muita asioita. Olin liian kiireinen soittamaan kotiin tai vastatakseni ystävilleni. Silloin se yksinäisyys oli sellaista itseaiheutettua.

Jannikan mukaan parasta onkin se, että kun jakaa muulle maailmalle omia tuntemuksiaan, saattaa samalla auttaa myös muita.

- Se riittää, että itse rakastaa, mutta jos joku muukin saa siitä jotain, niin se on parasta. Siitä tietää, että vaikka on kokenut olevansa yksin, niin ei ole. Meitä on täällä tuhansia.

Kuuntele Vantaan kokoinen yksinäisyys alta.

Kilpailut

Uusimmat