Harkitse ennen kuin otat tatuoinnin - lääkäri paljastaa, millaisia kuvia poistetaan eniten

05.06.2015 11:15 - Eeva Rajala

Monet ottavat tatuoinnin hetken mielijohteesta tai rakkauden huuman sokaisemana. Se ei kuitenkaan kannata, sillä kuvia on todella kivuliasta poistaa jälkikäteen.

Tatuointeja pidetään pysyvinä ratkaisuina. Jos ihminen hankkii tatuoinnin, ei hän siinä hetkessä mieti sen poistamista muutaman vuoden kuluttua. Tatuoinnin ottamista kannattaakin suunnitella huolella: kannattaako tatuointi ylipäänsä ottaa, mihin se halutaan ja millaisen tatuoinnin oikeasti haluaa?

Moni kuitenkin tulee toisiin ajatuksiin jossain vaiheessa elämäänsä ja siksi monet lääkärit ja lääkäritalot tarjoavat nykyään tatuoinninpoistopalveluita. Laserhoidoilla saadaankin hyviä tuloksia aikaan.

Tietyt tatuoinnit päätyvät poistettavaksi useammin kuin muut.

Ex-kumppanin nimi

Heal Your Skin -kirjan kirjoittanut ihotautilääkäri Ava Shamban paljastaa, että hän on joutunut klinikallaan poistamaan eniten rakkauselämään liittyviä kuvia ja tekstejä.

- Entisten poikaystävien ja kumppanien tatuoinninpoistot ovat yleisin pyyntö, Shamban kertoo Women's Health -lehdelle.

Näihin tatuointeihin kuuluvat tavallisten nimitatuointien lisäksi sormiin tatuoidut vihki- tai kihlasormukset.

Entisten kumppanien jälkeen yleisimmät poistetut tatuoinnin ovat olleet vihaisen näköisiä enkeleitä tai muita outoja tatuointeja, joita ihmiset ovat Shambanin mukaan ottaneet hieman oudossa mielentilassa.

Ihotautilääkärin vastaanotolle tulee säännöllisesti myös henkilöitä, joiden tatuoinnin ovat liian näkyvällä paikalla esimerkiksi omia töitä silmällä pitäen. Miehet voivat esimerkiksi haluta rannetatuoinnin pois, sillä se vilkkuu bisnespuvun hihansuusta.

Vaaleat tatuointivärit lähtevät huonosti

Tatuoinnin ottamisen yhteydessä kannattaa myös muistaa, että toiset värit ovat poistettavissa iholta helpommin kuin toiset. Vaikeimmin saadaan iholta pois ne värit, jotka ovat lähellä ihon omaa väriä, kuten keltainen, beige ja ruskea. Shambanin mukaan laser ei iske näihin väreihin kovinkaan hyvin.

Seuraavaksi vaikeimmat poistettavat värit ovat punainen, vihreä ja sininen. Monet ovat esimerkiksi allergisia punaiselle pigmenttivärille ja voivat saada poiston yhteydessä allergisia reaktioita. Musta väri on monien onneksi helpoin poistettava.

Aika, joka laserpoistoon kuluu, vaihtelee sekä tatuoinnin koon että sen sijainnin mukaan. Shambanin mukaan kannattaa odottaa pari kuukautta hoitotoimenpiteiden välillä, jotta nähdään selvästi, miten paljon pigmenttiä lähtee yhdellä kerralla.

Kerroimme aiemmin, että tatuoinnin voi tulevaisuudessa saada poistettua voiteella, ilman kipuja ja arpia. Lue asiasta lisää täältä!


Lue myös: Joka kymmenes kärsii tatuoinnin aiheuttamasta vaivasta - kestää jopa vuosia

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat