Kuva: AOP

Trainspotting-tähti halusi kokeilla heroiinia elokuvan takia: "Halusin olla uskottava heroiiniaddikti"

15.03.2017 18:45 - Senja Rapila

Ewan McGregor kertoo tuoreessa haastattelussa avoimesti, että uskoi saavansa heroiinia lääkäriltä kokeilumielessä.

Trainspotting on yksi aikamme ilmiömäisimmistä elokuvista. Vuonna 1996 julkaistu elokuva sai tänä vuonna jatko-osan, jossa päähenkilöt risteilevät jälleen heroiinikoukussa. Myös näyttelijä Ewan McGregor näyttelee elokuvassa heroiiniaddiktia, joka yrittää kaikin keinoin pysyä erossa heroiinista. Hän myöntää tuoreessa haastattelussa, että olisi halunnut kokeilla heroiinia vain sen vuoksi, että tietäisi miltä sen vaikutus tuntuu.

- Kyllä ajattelin sitä, McGregor myönsi haastattelussa.

Skotlantilainen näyttelijä kertoo, että Trainspotting-romaani oli hänen sukupolvensa kirja. Hän uskoi alusta alkaen, että siitä tehdystä elokuvasta tulisi sen ajan yksi mahtavimmista teoksista.

- Ajattelin, että en ole koskaan käyttänyt heroiinia ja jos aion esittää heroiiniaddiktia uskottavasti, ehkä minun pitäisi kokeilla sitä. Meidän käsikirjoittajamme John Hodge on lääkäri ja ajattelin, että hän voisi antaa meille sitä vähän, McGregor totesi.

- Ai mitä, skotlannissa lääkäreillä on heroiinia? keskusteluohjelman juontaja nauroi McGregorin lausahdukselle.

- Olen varma siitä, että he saisivat sitä käsiinsä. Ajattelin, että se tekisi kokeilusta turvallisen ja pohdin sitä.

McGregor ei kuitenkaan lopulta päätynyt kokeilemaan heroiinia, vaan hakeutui entisten heroiiniaddiktien tukiryhmään. Lopulta eräästä ryhmän jäsenestä tuli heidän heroiini-asiantuntijansa kuvauksissa.

- Osallistuin yhteen heidän vieroitustapaamiseensa ja katsoin, kuinka nuoret miehet ja tytöt tulivat sinne. Näin sen tavattoman kärsimyksen, minkä kanssa he joutuivat kamppailemaan, ja sen kivun heidän silmissään.

- Silloin ajattelin, että se olisi järjettömän epäkunnioittavaa heille, jos minä voin menisin ja "kokeilisin" heroiinia huvikseni, kun minun ei oikeasti tarvinnut tehdä sitä. 

Voit kuunnella McGregorin kommentit alkaen kohdasta 07:13. Jos video ei näy alapuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Ewan McGregor uudesta Trainspotting 2 -elokuvasta: Ei samanlaista energiaa kuin alkuperäisessä

Kilpailut

Uusimmat