Kaikki artikkelit

Kerro lapselle etukäteen, millaisia seurauksia hänen käytöksellään on hankalissa tilanteissa, suosittelee televisiosta tuttu lastensuojelun ammattilainen Pia Penttala.
Kirjoittajan mukaan vanhemmat, jotka antavat lapselleen liian intensiivistä kahdenkeskistä aikaa, eivät valmista heitä maailmaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Videota on katsottu vuorokaudessa lähemmäs 2,5 miljoonaa kertaa.
Maat listattiin kyselyn perusteella.
Vanhemmilla saattaa olla yleviä tavoitteita tai periaatteita, mutta monesti arjen realiteetit tarkoittavat sitä, että niistä on pakko tinkiä.
Jotkut vanhemmat menevät äärimmäisyyksiin halussaan kasvattaa lapsensa olemaan mahdollisimman riippumattomia yhteiskunnasta.
Noël Janis-Norton on arvostettu kasvatusekspertti, joka kertoo tuoreessa kirjassaan, miten isä-poika -suhteesta saa otettua kaiken mahdollisen hyödyn irti.
Jokainen sortuu joskus tekoihin, joiden syvällisempiä vaikutuksia ei tule edes ajatelleeksi. Sen lisäksi, että tavat osoittavat huonoa esimerkkiä omille lapsille, ne vievät paljon energiaa ja ruokkivat negatiivista ajattelua.
Lisa Gaché on amerikkalainen tapakouluttaja, jonka neuvoja seuraavat monet.
Lasten säännöllisellä nukkumaanmenoajalla on riittävän unen ja vanhempien rentoutumisen lisäksi lapsen aivojen kannalta tärkeä merkitys.
Tutkimusten mukaan sikiö rupeaa tunnistamaan äidin äänen jo noin 27-viikon ikäisenä ja sen sydämenlyönti rauhoittuu kuullessaan tutun äänen. Hämmästyttävä tieto on myös se, että kohdussa olevat pienokaiset oppivat jopa itkemään kulttuurien välillä vaihtelevien puhetyylien intonaatiolla.
Jo aiemmin on tieteellisissä tutkimuksissa todistettu, että ohjatut musiikkiharrastukset ovat hyviä lapsen aivojen kehittymiselle. Helsingin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan musisointia kannattaa jatkaa vapaamuotoisesti kotonakin.