Kuva: Senja Rapila

Nyt loppuu haaveilu!

28.01.2019 11:45 - Katja Nygård

Älkää nyt käsittäkö väärin. En oikeasti ole luopumassa haaveilusta, sillä enemmän kuin mihinkään muuhun, uskon sen voimaan. Viittaan otsikolla vuosia kestäneeseen sitkutteluun, joka liittyy tähän blogiin.

Olin jo useamman vuoden ajan pähkäillyt, pyöritellyt, aloittanut ja luovuttanut. Miettinyt, että olisipa ihanaa luoda jotain omaa, jotain kaunista.

Sitten, kun lapset ovat vähän isompia…

Sitten, kun aikaa on enemmän…

Sitten, kun helvetti jäätyy…

Aina löytyi syy, jonka vuoksi pistin muistikirjani kannen kiinni ja työnsin sen pöytälaatikon uumeniin.

Todellisuudessa minua pelotti. En uskaltanut yrittää, koska pelkäsin epäonnistuvani. Tilanne ei siinä mielessä ole muuttunut, koska edelleen jännittää. Kun tuskailin tätä ystävälleni, hän (aivan aiheellisesti) muistutti, että jos joku uusi asia ei yhtään jännitä, se on liian valmiiksi hiottu.

Luulen, etten edelleenkään olisi tässä pisteessä myöskään ilman taitavaa ja ihanaa blogikollegaani, BTWN-blogin Emiliaa!

Joten tässä se nyt vihdoin ja viimein on!

(kuva: Senja Rapila)

Iris on paikka, jossa iloitaan, nautitaan, puhutaan ja jaetaan kokemuksia sekä rentoudutaan, kaunistaudutaan ja arvostetaan itseämme sekä elämää.

Testaan puolestasi kiinnostavimmat kosmetiikkauutuudet, listaan inspiroivimmat muotitrendit, jaan vinkit terveellisempään elämään sekä mielen hyvinvointiin ja matkusteluun.

****

Haluatteko vielä kuulla, mistä blogi on saanut nimensä? Yli kymmenen vuotta sitten odotin esikoistani, ja kuten niin moni muukin odottava äiti, kärsin raskauden alkuvaiheessa ylitsevuotavasta pahoinvoinnista.

Työskentelin tuolloin kauneustoimittajana, joten kotini pursusi kosmetiikkaa, ja purkkeja oli joka lähtöön. Yksi peilikaappiini eksyneistä purnukoista oli luonnonkosmetiikkaa oleva kosteusvoide, jonka nimi oli Iris.

Voiteen tuoksu olisi normiolosuhteissa varmasti ollut omaankin nenääni aivan kelpo, mutta siinä vaiheessa, kun jääkaapin avaaminen keittiössä sai minut metrien päässä olohuoneessa yökkimään, voitte uskoa, ettei Iris-voide lunastanut paikkaansa lempikosmetiikkani joukossa.

(kuva: Senja Rapila)

Alitajuntaani oli kuitenkin ehtinyt jo iskostua tuotteen nimi. Kun tyttärelleni sitten mietittiin sopivaa nimeä, jostain mieleni syövereistä kumpusi tuo kaunis Iris. Onneksi pelkkä nimi ei sentään aiheuttanut tuoksun veroista pahoinvointikohtausta. Niin tyttöni sai tuon kauniin nimen kannettavakseen.

Vielä näin kymmenen vuoden jälkeenkin, olen edelleen sitä mieltä, että Iris on maailman kaunein tytön nimi. Niinpä siinä vaiheessa, kun blogini tarvitsi nimen, joka olisi jollain tavalla itselleni merkityksellinen ja toisi mieleen jotain kaunista, Iris tuntui luontevalta valinnalta.

Niin Iriksestä tuli Iris.

Ihanaa, että olet mukana matkassa!

Katja <3

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

Lue myös: Kuivan ihon voidecocktail

Lue myös: Elämäni aakkoset

Kommentoi