Kuva: Photo by Pineapple Supply Co. on Unsplash

Kuivan ihon voidecocktail

01.02.2019 10:15 - Katja Nygård

Menossa on vuoden raskain aika, mitä tulee ihon hyvinvointiin. Aina pakkasenkaan ei tarvitse paukkua, mutta ihoparkamme joutuu silti koville.

Oma ihoni on todella pintakuiva. Kovilla pakkasilla tekisi mieli raastaa kuivuudesta hilseilevä naama irti, koska kuivuuden aiheuttama kutina käy välillä sietämättömäksi. Käsieni iho ritisee rikki heti, kun ilmat viilenevät ja unohdan käyttää ulkona käsineitä.

Kerron keinot, joiden avulla yritän itse sinnitellä pahimman yli.

Vältä vesipesua

Ilmojen ollessa kylmimmillään, tee kaikkesi välttääksesi turhaa vedellä lotraamista. Kuuma suihku kylmänä pakkasaamuna on ajatuksena taivaallinen, mutta sen aiheuttama kosteushukka ei tee hyvää iholle. Etenkään, jos olet yhtä laiska rasvaamaan kropan suihkun jälkeen kuin minä. Tästä syystä suosin suihkusaippuoiden sijaan pesuöljyjä ja suihkuvoiteita, jotka kosteuttavat ihoa pesun aikana.

En kehota välttämään peseytymistä, mutta kaikenlaista turhaa kuuraamista on syytä välttää. Itse lasken tarkkaan esimerkiksi sen, koska kannattaa pestä hiukset. Jos pesee hiuksensa aamulla, ja illalla olisi tarkoitus urheilla, joutuu rääkkäämään päänahkaansa kaksi kertaa päivässä. Tällaisina päivinä on parempi sinnitellä päivä esimerkiksi kuivasampoon tai nutturan avulla ja pestä hiukset vasta illalla treenin jälkeen.

Talvisin säästän kasvoni aamuisin kokonaan vesipesulta. Sen sijaan pyyhkäisen yön aikana iholle kerääntyneen talin aamulla miselliveteen kastetulla vanulapulla. Suosikkini tähän on hinta-laatusuhteeltaan loistavan luomulaatuisen ECOCERT-sertifioidun Mossa-kosmetiikkasarjan misellivesi.

Sekoita oma cocktail

Talvella tuntuu, ettei mikään kosteusvoide riitä ylläpitämään kosteustasapainoa kasvojeni iholla. Tästä syystä olen innostunut tekemään omia voidesekoituksiani, esimerkiksi rikastamalla yövoiteeni kosteuttavilla seerumeilla ja kasvoöljyllä.

Tällä hetkellä suosikkisekoitukseni syntyy, kun yhdistää YA Naturae -sarjan kaura-manteli yövoiteen sekaan saman sarjan pellava-hyaluronihapposeerumia ja kruunaa tämän tehokaksikon vielä parilla tipalla Madaran vitamiinipitoisia Pihlaja Drops -tehotippoja. Ei kiristele enää!

Tehokosteuta kädet

Talvella käteni kuivuvat välillä niin pahasti, että rystyset vuotavat verta. Käsivoide on maailman hankalin konsepti päiväkäytössä, koska ikinä ei ole aikaa odotella sen kuivumista. Panostan siis käsien kosteuttamiseen öisin. Suosittelen varaamaan yöpöydälle megakosteuttavan käsivoiteen tai käsille tarkoitetun kosteusnaamion, jolla rasvaa kädet joka ilta ennen nukkumaan menoa. Voiteen imeytymistä voi tehostaa puhtaiden puuvillahanskojen avulla (myydään esim. apteekissa).

Aina tämäkään ei riitä. Silloin päiväkäyttöön kannattaa valita mahdollisimman nopeasti imeytyvä käsivoide ja säilyttää se käsisaippuan vieressä lavuaarin reunalla, jolloin sitä muistaa myös käyttää.

Lue myös: Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

Lue myös: Elämäni aakkoset

Lue myös: Nyt loppuu haaveilu!

Kommentoi