Kuva: Shutterstock

Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

07.02.2019 14:22 - Katja Nygård

Kuivasampoo ei ole mikään uusi juttu, mutta hallelujaa, jos et vielä ole löytänyt sitä omiin hiusrutiineihisi. Aion viimeistään nyt upottaa sinut sen saloihin. Jos kuivasampoosta vouhkaaminen on tähän mennessä ollut mielestäsi täysin turhaa, olet saattanut käyttää sitä väärin.

Kuivasampoo ei nimestään huolimatta ole pelkkä puhdistustuote. Sen avulla kyllä pystyy pidentämään tukanpesuvälejä, mutta se on myös erinomainen muotoilutuote kampausten pohjalle. Se antaa liukkaaseen ja vaikeasti hallittavaan pehkoon rakennetta ja lisää pitoa, jolloin esimerkiksi lettikampauksien teko lasimaiseen hiukseen ei vie hermoja. Suihkuttamalla kuivasampoota hiuksiin pää alaspäin, saa takuuvarmasti aikaan kunnon kuohkeuden.

Saan usein kehuja itse väkertämistäni lettikampauksista, jotka on yleensä tehty parissa minuutissa semilikaiseen tukkaan ilman peiliä. Kampausteni salaisuus on lähestulkoon aina kuivasampoo, joka auttaa hiusten käsittelyssä ja helpottaa letityksen vaikka silmät kiinni.

(kuva: Shutterstock)

Jos tukkasi on helposti rasvoittuvaa sorttia, kuivasampoota voi käyttää myös ennaltaehkäisevästi. Älä siis odota siihen asti, että tukka on jo likainen ja on pakko joko marssia hiusten pesuun tai taklata yksi pesukerta kuivasampoon avulla. Kuivasampoon voi suihkuttaa pestyyn ja kuivattuun tukkaan ikään kuin varmuuden vuoksi, jo valmiiksi odottamaan. Kun hiukset ja päänahka alkavat rasvoittua, valmiina hiuksissa oleva kuivasampoo alkaa imeä rasvaa itseensä. Tämä kikka toimii erinomaisesti etenkin silloin, jos sinulla on otsatukka, joka rasvoittuu nopeasti.

Olen useammin kuin kerran venyttänyt myös kampaajalle menoa kuivasampoon avulla. Kun juurikasvu alkaa olla sillä mallilla, ettei ilman pipoa kehtaa enää lähteä ulos, voi värillisellä kuivasampoolla häivyttää karmeinta tyvikasvua. Etenkin ruskeassa tukassa ruskeille hiuksille tarkoitettu kuivasampoo saattaa pelastaa vielä pari huonoa hiuspäivää ennen kampaajan tuoliin istahtamista.

Tiesitkö?

Mitä eroa on kuivasampoolla ja hiuspuuterilla? Oikea vastaus: ei mitään. Eri termit, mutta periaatteessa sama tuote.

(kuva: Shutterstock)

Käytä oikein:

1. Ravista pulloa, jotta ainesosat sekoittuvat tasaisesti.

2. Jos haluat puhdistaa: Nostele hiuksia osio kerrallaan ja suihkuta kuivasampoo hiusten tyveen riittävän kaukaa. Tarkoitus ei saada hiuksia kastumaan.

Jos haluat tuuheutta: Laske pää alaspäin ja suihkuta kuivasampoota sinne, minne erityisesti kaipaat lisätuuheutta.

3. Anna tuotteen asettua hetki hiuksissa. Työnnä tämän jälkeen molemmat kädet päänahkaan ja möyhennä hiuksia sormenpäilläsi, jotta tuote levittyy tasaisesti joka puolelle. Voit myös kevyesti harjata ylimääräisen tuotteen pois tukasta.

4. Muotoile hiukset haluamallasi tavalla.

5. Harjaa ylimääräinen kuivasampoo pois hiuksista ennen nukkumaan menoa ja varsinaista tukanpesua. Jos käytät kuivasampoota paljon ja usein, pese hiukset noin kerran kuussa syväpuhdistavalla sampoolla.

(kuva: Shutterstock)

Kuivasampoissakin on eroja, tässä kolme kohtuuhintaista suosikkiani:

1. Herbina Sensitive hajusteeton kuivasampoo, 200 ml

Tuoksuttomuudesta iso plussa.

2. KC Professional Four Reasons Hair Powder hiuspuuteri, 250 ml

Tekee hiuksista tuuheat ja kuohkeat.

3. Biozell Professional Volumizing Dry Shampoo, 250 ml

Hyvä perustuote jokapäiväiseen käyttöön.

Lue myös: Kuivan ihon voidecocktail

Lue myös: Elämäni aakkoset

Lue myös: Nyt loppuu haaveilu!


Tiesithän, että Iris on myös Instagramissa!

Kommentoi