Kuva: Shutterstock

Tavoitteena täydellinen iho? - Näin saavutat sen!

28.02.2019 11:30 - Katja Nygård

Kukapa meistä ei haluaisi täydellisen kuulasta ja tasaista ihoa? Sellaisen tavoittelu alkaa perusasioista ja rutiinien noudattamisesta. Kirjoitin itselleni aiheesta muistilistan, onko sinulla nämä asiat jo hallussa?

1. Kosteuta sisäisesti

Tiedetään. Vähintään puolitoista (mieluiten kaksi) litraa vettä päivässä. Miksi riittävä veden juominen on niin vaikeaa muistaa? Olen kokeillut varmasti lähes kaikki keinot vedenjuontiapeista kauniisiin kannuihin työpöydän reunalla. Ei ole auttanut.

Joskus tajuan myöhään illalla juoneeni koko päivän aikana yhden lasillisen (eli noin 2 dl) vettä! On sanomattakin selvää, ettei noin niukka vesimäärä riitä tyydyttämään kaikkien muiden elintoimintojen lisäksi vielä ihonkin tarpeita.

Lupaus: Alan kuljettaa mukanani juomapulloa, josta voin hörppiä trendikkäästi vettä pitkin päivää. Tästä lähtien tavoitteeni on juoda vähintään 1,5 litraa päivän aikana.

Kaunis juomapullo saattaa motivoida juomaan riittävästi vettä päivän aikana.

2. Kuori säännöllisesti

Tämä on nopein ja helpoin keino saada iho näyttämään paremmalta. Kun kuolleen ihosolukon kuorii pois ihon pinnalta, hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja meikki näyttää tasaisemmalta.

Lupaus: Kerran viikossa saunan tai kylvyn jälkeen kuorin sekä kasvojen että vartalon ihon. Palaan myös takaisin kasvoharjan käyttöön jokailtaisessa puhdistusrituaalissani.

3. Jätä näpyt rauhaan

Tämä on haastava. Kun naamaani ilmestyy finni, en kerta kaikkiaan pysty pitämään siitä näppejäni erossa. Se ei tietenkään ole hyvä juttu paitsi oman ihoni kannalta, niin myöskään sen vuoksi, että kanssani samassa taloudessa asuu kaksi murrosikää lähestyvää esiteiniä, joille en halua näyttää huonoa esimerkkiä repimällä naamaani.

Lupaus: Hoidan ihoani entistä huolellisemmin, jottei finnejä pääsisi syntymään. Tämä tarkoittaa perusteellista puhdistamista sekä kosteutusta, josta välillä meinaan lintsata. Iholle ilmestyneeseen näppyyn en saa kajota ennen kuin on AIVAN PAKKO!

4. Syö vähemmän sokeria

Karkkihiirenä on vaikea myöntää, että sokeri vanhentaa ihoa, eikä siis totisesti ole hyväksi ihon hyvinvoinnille.

Lupaus: Yritän arkisin pysytellä ruodussa ja jättää karkit ja herkut viikonloppuihin ja juhlapäiviin. Myös muut piilosokeria sisältävät "terveelliset" aamu- ja välipalat joutuvat suurennuslasini alle ja yritän valita mahdollisimman vähäsokerisen vaihtoehdon. 

5. Puhdista kasvot

Noloa myöntää, että saarnaan ihon puhdistamisen tärkeydestä, mutta nukahtelen joskus itse iltaisin sohvalle päivän meikit naamassa ja nukun aamuun asti meikkikerros kasvoillani. Yleensä unohdus kostautuu jo seuraavana päivänä elottomuutena, kuivuutena tai näppylöinä.

Lupaus: Pesen meikit pois heti kotiin tultuani, jolloin voin surutta kaatua sänkyyn (tai sohvalle) siinä vaiheessa, kun uni alkaa voittaa.

6. Lisää happea iholle

Riittävä hapensaanti on tärkeää ihon hyvinvoinnille. Viime aikoina ulkoilukelit eivät kuitenkaan houkuttele astumaan ulos ovesta.

Lupaus: En mitenkään ehdi viikolla ulkoilemaan joka päivä, mutta tästä eteenpäin  kävelen työmatkalla pari pysäkin väliä ennemmin kuin hyppään ratikkaan. Arjessa sekin on parempi kuin ei mitään. Viikonloppuina hemmottelen ihoani perusteellisemmin kunnon happilenkillä.

terkuin,

Katja

Iris on nyt myös Bloglovin'ssa ja Instagramissa!

Lue myös: DIY: Helppohoitoinen sisustuselementti - eli toistaiseksi elossa oleva kaktusfarmi

Lue myös: Voiko otsistraumasta toipua (jos on joskus näyttänyt avaruussialta)?

Lue myös: Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

Lue myös: Kuivan ihon voidecocktail

Kommentoi