Kuva: Senja Rapila

Tee meikki, joka kestää!

28.03.2019 07:50 - Katja Nygård

Onko kestävä meikki sinullekin haaste? Salaisuus meikin pysyvyyteen saattaa löytyä tuplaustekniikasta!

Tilanne on tämä: olet käyttänyt aamulla meikkaamiseen luvattoman kauan aikaa (ainakin kauemmin kuin aikataulusi antaisi myöden) ja jo töihin päästessä suurin osa meikistä on mystisesti kadonnut. Jos tunnistit itsesi niin, tämä postaus on tehty juuri sinulle.

Kestävän meikin salaisuus

(kuva: Senja Rapila)

Pohja

Meikkipohja on tärkein elementti siistin ja ennen kaikkea kestävän meikin aikaan saamisessa. Aloita puhdistamalla iho. Vaikka yön jäljiltä siinä ei tietenkään ole (tai ainakaan pitisi olla) meikkiä, niin yön aikana iholle kertyy kuitenkin talia ja pölyä sekä ihon yön aikana erittämiä epäpuhtauksia. Pesu hellävaraisella puhdistusaineella tai pyyhkäisy misellivedellä riittää. Ihoa ei tarvitse tässä vaiheessa kuurata puhtaaksi.

Levitettyäsi seerumit ja hoitotuotteet, anna niiden imeytyä kunnolla ennen meikkivoiteen levitystä! Tämä on tärkeää. Pidä hoitotuotteiden määrä myös minimissä, sillä mitä enemmän tavaraa iholla on, sen varmemmin meikkivoide lähtee iholla "rullaamaan", eli se ikään kuin murenee.Toiset vannovat pohjustusvoiteen, eli primerin, nimeen. Itse käytän harvemmin arkimeikissä pohjustusvoidetta koko kasvoilla, mutta silmänympärysihon pohjustan yleensä aina.

Anna meikkivoiteen asettua ja painele se vielä levityksen jälkeen kevyesti ihoon puhtain sormin, jotta se sulautuu ihon lämpöön. Kiinnitä lopuksi meikki kevyesti irtopuuterilla, joka ei saa jäädä iholle näkyväksi, vaan sen tulisi olla huomaamaton.

Vinkki! Jos poskipuna häviää päivän mittaan, ota käyttöön tuplaustekniikka Eli käytä sekä voidemaista että puuterimaista punaa päällekkäin.

Silmät

Jos meikki karkaa helposti juonteisiin, käytä ehdottomasti luomilla silmämeikin pohjustusvoidetta.

Jos kaipaan todella kestävää silmämeikkiä, käytän tässäkin tuplaustekniikkaa: ennen luomivärin levitystä pohjustan luomen joko nestemäisellä tai voidemaisella luomivärillä ja töpötän sen päälle puuterisen sävyn. Pysyy kuin tauti.

Jos rajauksesi päivän aikana katoavat, käytät todennäköisesti liian pehmeää rajauskynää, joka ikään kuin sulaa pois iholta. Itse rajaan silmät ensin vedenkestävällä rajauskynällä tai nestemäisellä rajausvärillä ja sen jälkeen vahvistan rajauksen pienen rajaussiveltimen ja puuterimaisen luomivärin avulla.

Oma murheenkryynini ovat erittäin vuotavat silmät, jotka huuhtelisivat vesiliukoisen ripsivärin mennessään ennen kuin olen ehtinyt astua ulos kotiovesta. Vedenkestävä ei välttämättä pysy yhtään sen paremmin. Olen löytänyt pelastukseni 38 asteisella vedellä poistettavasta mineraalimeikkisarja Idunin Vatn-mascarasta.

(kuva: Senja Rapila)

Huulet

Huulipuna ei yleensä kuulu arkimeikkiini, mutta jos haluan huulipunani kestävän, valitsen käyttämäni tuotteet tarkkaan.

Jane Iredalen kaksiosainen Lip Fixation on ollut suosikkini jo vuosia. Tuotteessa yhdistyvät kaiken kestävä huulimaali sekä huulikiilto, joiden kombo takaa varmaakin varmemman huulimeikin. 

Toinen vaihtoehto on rajata huulet ja värittää koko huulet rajauskynää käyttäen. Päälle vielä sipaisu punaa tai kiiltoa, niin pysyvyys on taattu!

(kuva: Senja Rapila)

Iris on myös Bloglovin'ssa ja Instagramissa!

Lue myös:

Pähkinäinen aamiaisgranola ilman valkoista sokeria

3 keväistä tuotetta, joita ihosi rakastaa!

Tavoitteena täydellinen iho? - Näin saavutat sen!

DIY: Helppohoitoinen sisustuselementti - eli toistaiseksi elossa oleva kaktusfarmi

Voiko otsistraumasta toipua (jos on joskus näyttänyt avaruussialta)?

Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

Kuivan ihon voidecocktail

Kommentoi