Kuva: Senja Rapila

Monta syytä käyttää silmänympärysvoidetta

11.04.2019 14:15 - Katja Nygård

Yleensä ensimmäiset juonteet muodostuvat juuri silmänympärysiholle, koska siinä iho on ohuempaa ja herkempää kuin iho muualla kasvoissa. Jos olet tähän asti painellut menemään ilman silmänympärysvoiteen käyttöä, niin nyt on oikea aika opetella uusi kauneusrutiini.

Silmänympärysvoiteen käyttö on minulle samalla tavalla rutiini kuin vaikkapa hampaiden peseminen. Joskus kuitenkin törmään siihen tosiasiaan, ettei kyseinen tuote kuulu kaikkien säännöllisiin ihonhoitorutiineihin. Pitäisikö sen?

Hymy ja sen tuomat jäljet kuluvat elämään, ja niiden saakin antaa näkyä. Silmän ympärillä iho on sen verran ohutta ja herkkää, että se kuivuu ja rypistyy helposti muustakin kuin nauramisesta.

Minulta kysytään usein, minkä ikäisenä silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa. Koska yleensä kysyjä on suurin piirtein omaikäiseni, niin vastaus on, että olisi pitänyt jo. Myöhäistä se ei kuitenkaan ole koskaan. Alle 30-vuotiaan kannattaa aloittaa pelkästään kosteuttavista tuotteista ja iän karttumisen myötä lisätä tehoaineita.

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Senja Rapila)

Silmänympärys tarvitsee oman tuotteensa, koska herkkyytensä vuoksi muualla kasvoissa käytettävät tuotteet saattavat olla silmänympärysiholle liian tujuja. Myös silmämeikin poistoon pitäisi käyttää erikseen siihen tarkoitettuja tuotteita, mutta käsi ylös, kuka oikeasti tekee niin. Tunnustan, että tämä on ainakin yksi omista kauneusrikkeistäni…

Mitä ja miten?

Jos tuotteen oikeanlaisen koostumuksen valinta aiheuttaa vaikeuksia, kannattaa päiväkäyttöön valita kevyt, helposti imeytyvä voide, geeli tai seerumi ja yöksi hieman ravitsevampi ”yövoide”, ellei sitten kärsi helposti luomien turvotuksesta. Mikäli hajusteet ovat ongelma, kannattaa valita tietenkin myös tuote, joka ei niitä sisällä. Apteekista löytää erityisesti herkkäsilmäisille ja -nenäisille sopivia tuotteita.

Oikea tekniikka silmänympärysvoiteen levitykseen on helppo ottaa haltuun. Itse laitan silmänympärysvoiteen aina ennen muita kasvotuotteita, koska muut käsissä olevat kosteusvoiteen jäämät voivat lähelle silmää joutuessaan aiheuttaa ärsytystä.

Olen joskus eräältä ammattimeikkaajalta kuullut neuvon, jonka mukaan silmänympärysvoide kannattaa aina levittää nimettömillä sormilla, koska niissä on kaikkein vähiten voimaa. Näin ollen ei voidetta levittäessään tule painaneeksi liikaa. Totta tai ei, mutta ole siitä lähtien orjallisesti noudattanut kyseistä ohjetta.

(kuva: Senja Rapila)

Voiteen määrässä kannattaa ennemmin pihistellä kuin lotrata. Hyvin pieni nokare (nuppineulanpään kokoinen) riittää molempiin silmiin. Taputtelen ensin voiteen molempien nimettömieni päihin ja sen jälkeen alaluomelle, ylös kulmaluulle sekä erityisesti silmien ulkonurkkiin, jonne ensimmäiset juonteet yleensä ilmestyvät.  

Viimeiset voidejäämät sipaisen liikkuvalle luomelle, vaikka sen voitelemista ei yleensä suositella ollenkaan. Joskus, etenkin talvisin, kuivuus ulottuu valitettavasti näihinkin ihoalueisiin, joten olen todennut tämän itselleni paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kärsiä rutikuivista silmäluomista.

Aurinkoista loppuviikkoa ja muistakaa hymyillä -- rypyistä piittaamatta! :)

-Katja

Iris on myös Bloglovin'ssa ja Instagramissa!

Lue myös:

Jättikö liikuntakärpänen puraisematta sinuakin?

Tee meikki, joka kestää!

Pähkinäinen aamiaisgranola ilman valkoista sokeria

3 keväistä tuotetta, joita ihosi rakastaa!

Tavoitteena täydellinen iho? - Näin saavutat sen!

DIY: Helppohoitoinen sisustuselementti - eli toistaiseksi elossa oleva kaktusfarmi

Voiko otsistraumasta toipua (jos on joskus näyttänyt avaruussialta)?

Tee kuivasampoon avulla huonosta hiuspäivästä hyvä ja hyvästä vieläkin parempi

Kuivan ihon voidecocktail

Kommentoi