Habitare 2019 -tärpit: Muista nämä, kun suunnittelet syksyn sisustusta

15.09.2019 16:32 - Katja Nygård

Jos et tänä vuonna ehtinyt Habitare-messuille, niin ei hätää. Nappasin mukaani muutaman sisustusvinkin, joita sinäkin voit hyödyntää syyskotia sisustaessasi.

Täytyy rehellisesti tunnustaa, että viime viikonlopun Habitare-messut eivät mielestäni ihan hirveästi eronneet viime vuoden esillepanossa. Näin ollen mitään maata mullistavia ideoita ei mukaan tarttunut. Harmillisesti se kaikkein kiinnostavin osuus messuista tuntuu vuosi vuodelta pienenevän, kun taas mielestäni ei-niin-oleellinen tarjonta valtaa alaa.

Vielä jotenkin ymmärrän suurten huonekaluketjujenkin esiintymisen messuilla Tempur-sänkyineen, mutta turvapalveluille ja elektroniikalle soisi omat tapahtumansa. Vaikka asumiseen ja kotiin nekin toki liittyvät.

Aivan tyhjin käsin en kuitenkaan joutunut messuilta poistumaan, vaan ne tarjosivat oivan muistuksen siitä, mihin asioihin näin syksyllä kannattaa sisustuksessa kiinnittää huomiota.

1. Luonnonmateriaalit

Syksyllä villa, pellava ja kaikki muut luonnomateriaalit oikein huutavat hyppäämään syleilyynsä. Mikä sen mukavampaa, kun sohvalle luonnonmateriaaleista kasattu tyynykasa ja lämmin viltti. Siihen vielä pari kynttilää palamaan, lasi punaviiniä ja hyvä kirja kaveriksi. Ai että!

Sisustuselementtejä löytää tähän vuodenaikaan helposti myös luonnosta. Tuoreet tai kuivatut kasvit, kivet, kepit ja oksat tuovat luonnon helposti myös sisälle.

Luonnomateriaaleja suositaan nykyään sellaisissakin paikoissa, joihin se ei aina ole ikään kuin kuulunut, kuten kylpyhuonekalusteiden materiaaleina.

2. Valaistus

On uskomatonta, miten paljon tietynlainen valo muuttaa tunnelmaa. Mieti vaikka: kynttilän hämyssä siivoamaton kotikin näyttää piirun verran viihtyisämmältä kuin tyädessä valaistuksessa.

Suora loisteputkivalaistus tarjoaa harvoin kovin tunnelmallista fiilistä. Se sijaan epäsuoran valon (jossa valon lähde ei yleensä näy) avulla tilaan kuin tilaan saa luotua lämpimän ja harmonisen sävyn.

Olen valon kanssa lähes yhtä herkkä kuin äänien suhteen, ja siksi yleensä olen kodissamme se, joka sammuttelee mennessään isoja kattolamppuja sitä mukaa, kun joku toinen sytyttää. Rakastan pehmeää ja lämmintä valoa, jolla saa luotua hieman hämyisän tunnelman.

3. Vahvat värit

Jos keväällä sisustus vaihtuu vaaleisiin ja hempeisiin sävyihin, niin syksyn myötä tekee mieli palata takaisin selkeämpiin väreihin. Kaikki harmaa ja väritön alkaa näyttää valjulta.

Omaan sisustukseen aion ainakin poimia tiilen, okran ja murretut punaisen sävyt.

Ihan muina seinäkukkasina...

Syksyisiä inspiraatiohetkiä toivotellen,

-Katja

Iris on myös Bloglovin'ssa ja Instagramissa!

Lue myös:

Kahta en vaihda! - Luottotuotteeni, joihin aina palaan

On aika palata takaisin meikkiruotuun!

Kokeilin Curly Girl -menetelmää – ja väsähdin!

Rauhallista mökkielämää...

Tiedän, mitä teen tänä kesänä! – eli mun Summer Bucket List

Kommentoi