Koulutovereina juristi, filmitähti ja Kaljupete.

28.08.2019 07:04 - Marjo Liikonen

Eräopaskoulua reilu viikko takana! Olen alkanut päästä kärylle siitä, millaisten ihmisten kanssa tulen seuraavat kuukaudet viettämään. Jo ensimmäisenä koulupäivänä heräsi ajatus, että vaikken vielä tunne näitä tyyppejä laisinkaan, tiedän jo ensi kesänä itkeväni haikeasti heidän peräänsä opiskelumme päätyttyä.

Luokallemme oli ennen koulun alkua jo perustettu Facebook-ryhmä, jossa pääsimme alustavasti tutustumaan toisiimme, opettajien jakamiin ennakkoinfoihin ja sopimaan esimerkiksi kimppakyytejä. Ja todellakin tunnustan stalkanneeni luokkalaisteni profiileja ennen koulun alkua! Koska kyllähän se vaan nyt kiinnosti ihan hirmuisesti ketkä tulevat olemaan luottotovereitani tulevan vuoden aikana.

Kiljavan opiston kodassa keitellään pannukahveja.

Vaan kun se someprofiili voi piirtää millaisia mielikuvia päähän tahansa.

Facebook-profiilien tiedot olivat vaihtelevia. Jonkun elämää pääsi tirkistelemään enemmänkin ja osalla oli hyvin suppea osuus julkista tietoa näytettävänä. Aivan ensimmäisenä silmiini pisti eräs nimi: Claudia Castelli. Wau, mikä nimi! Tämän kauniin, nuoren naisen on pakko olla joku filmitähti. Tai ehkä joku rikas perijätär Italiasta, joka on tullut etsimään kaukaisia, suomalaisia sukujuuriaan. Noh, ensimmäisinä koulupäivinä selvisi, että Claudia on vantaalainen, vuorikiipeilevä artesaani. Italialaiset sukujuuret häneltä kuitenkin löytyivät.

Seuraava nimi, johon kiinnitin huomiota oli Olavi Kaste. Tuttu nimi jostain, ihan varmasti joku iskelmälaulaja. Olisiko peräti Syksyn Sävel-voittaja 80-luvulta? Ei ollut ei. Olavi on helsinkiläinen, 80-luvulla syntynyt Art Director, joka on näytellyt harrastuksenaan. Haa, eli jotain taiteellista oli taustalla!

Osan työpaikat/tittelit löytyivät profiilitiedoista. Silmissä vilisi niin jooga-ohjaajaa, kuin luokanopettajaakin. Erään Karin työpaikkana mainittiin Helsingin Yliopistollinen sairaala. Hei ihan mahtavaa, meillä on lääkäri jengissä! Olisipa kirurgi, voi sitten parsia raajat paikoilleen jos jotain pahempaa sattuu. Kari kuitenkin paljastui mielenterveyshoitajaksi ja eräileväksi isoisäksi. Sekin on oikein hyvä, että on henkistä sparria lähettyvillä jos ja kun metsässä alkaa hajottaa.

Tunnista kuvasta lähihoitaja, AD, artesaani, mielenterveyshoitaja ja juristi. Vastaukset postauksen lopussa!

Ja sitten oli Kaljupete.

Kaljupeten Instagram-tililtä (#kaljupete) löytyi möreä-ääninen, pitkä, kalju ja partainen kaveri nimeltä Pete. Kuvissa esiintyi tuimakatseinen mies, jonka kohtaaminen pimeällä metsätiellä voisi aiheuttaa useita juoksuaskelia poisloittonevaan suuntaan. Vaan Kaljupetehän on vallan mahtava tapaus! Tämä tyyppi taitaa niin autonkorjaukset kuin myyntimiehenkin hommat. Lisäksi Petellä on upea taito kuvailla kauniisti omaa luontosuhdettaan ja hetkessä elämisen vapautta. Tiedän myös kenen seuraan lyöttäytyä kylmillä keleillä, koska Pete on jo itseopiskellut paljon talvivaelluksista.

"Miten menee?"

"Hyvinhän meillä menee!"

Jo koulun infotilaisuudessa meille kerrottiin, että ryhmämme tullaan koostamaan hyvin erilaisista persoonista ja myös eri-ikäisistä ihmisistä.

Ryhmämme nuorin on 26-vuotias ja vanhin 56. Ja vaikka olemme taustoiltamme erilaisia emmekä normaalissa arjessa välttämättä koskaan kohtaisi, meitä kaikkia silti yhdistää syvä suhde luontoon.  Se on vahva side välillämme ja lisää luottamusta keskuudessamme. Esittelypuheenvuorojemme jälkeen olin myös erityisen vaikuttunut siitä, miten innovatiivisia ja hienoja bisnesideoita monella jo oli.

Erilaisuudessa on voimaa, tiimiytyminen on taito ja jokainen voi vahvistaa yhteispeliä omilla vahvuuksillaan ja vastavuoroisesti taas oppia muilta jotain uutta. Jo toisen koulupäivän jälkeen olin sopinut auttavani luovan konseptin rakentamisessa koulutoveriani joka on fysioterapeutti. Vastavuoroisesti hän lupasi hoitaa tenniskyynäpääni kuntoon.

”Yhdessä tekeminen on tän homman avain” totesi opettajammekin.

Vain reilun viikon tutustumisen jälkeen olen vakuuttunut siitä, että tästä porukasta tulen saamaan itselleni sydänystäviä vielä vuosiksi eteenpäin. Olivat he sitten filmitähtiä tai kaljuja.

Innolla ensi viikkoon,

Marjo

Ps. Tunnistamistehtävän vastaukset vasemmalta oikealle: Olavi on AD, Kari työskentelee psykiatrian osastolla, Joel lähihoitajana mm. asunnottomien parissa, Anna on juristi ja Claudia artesaani.

Kommentoi