Kuva: Claudia Castelli

Hyvän joulun toivotukset lumi-iglusta!

25.12.2019 07:03 - Marjo Liikonen

Joulun pyhät kuluvat pitkälti töiden merkeissä. Tunturi pullistelee asiakkaita ja ihmiset kaipaavat jouluherkkujen vastapainoksi aktiviteetteja ja luontoelämyksiä. Lumisen kauniissa. tunnelmallisessa maisemassa on silti helppo rauhoittua vapaa-ajan hetkinä. Kuten Claudian kanssa teimmekin päästessämme viettämään yömme lumi-iglussa!

Edellisessä kirjoituksessani kerroin, kuinka suuresti ikävöin sushia.

Koulukaverimme Kimmo, joka majoittuu lähistöllämme ja on harjoittelussa Lucky Ranchin tilalla, oli rekisteröinyt koti-ikäväni ja reppanan olemukseni. Eräänä iltana Kimmo laittoi viestiä, pääsisimmekö Claudian kanssa poikkeamaan Ranchin saluunalla. Kiskoimme toppavaatteet niskaan ja suuntasimme saluunalle, jossa Kimmo jo odottelikin.

Yllättäen saluunan pöydässä komeili kolme lautasellista sushia ja sekä tonkallinen viiniä!

Voitte arvata, miten paljon päästelin onnenkiljahduksia, pompin tasajalkaa ja roikuin Kimmon kaulassa kiitollisena. Kimmolla oli ollut asiakaskeikka Rovaniemelle ja samalla reissulla hän oli haalinut meille sushisaalista. Sushia nauttiessa nauratti, tietäessä että niiden eteen oli ajettu noin 300 kilometriä.

Istuimme pöydässä pitkän tovin ja keskustelimme kuluneesta vuodesta. Kaikki kolme olimme samaa mieltä siitä, miten hienoja elämyksiä ja opetuksia eräopaskoulu on meille tarjonnut. Erityisesti uudet, aikuisiällä solmitut ystävyyssuhteet nousivat puheenaiheeksi.

Yö iglussa odottaa.

Kimmo oli myös järjestänyt meille Claudian kanssa mahdollisuuden yöpyä yhdessä Lucky Ranchin lumi-igluista.

Kun vatsat olivat täynnä, nappasimme saluunasta lämpöiset makuupussit mukaamme ja lähdimme katsastamaan yösijamme.

Kyllähän täällä tohtii yöpyä!

Iglu oli U P E A ja yllättävän avara.

Sängyn päädyssä oli hieno lumiveistos, jossa komeili hevosen kuvajainen. Kauniit valot ja kynttilät loivat tunnelmaa. Iglussa myös oli ihan oikeat sängyt, joiden päälle oli aseteltu porontaljat lämpöä eristämään.

Tietysti sisällä oli myös viileä, onhan kuitenkin kyse jäästä ja lumesta rakennetusta majasta. Meille sattui itseasiassa hyvin miellyttävä keli, sisälämpötila oli ehkä noin -5 asteen luokkaa.

Claudia asettelemassa petiämme valmiiksi.

Hyvää yötä!

Kömmimme muhkean lämpöisiin makuupusseihimme ja sammutimme valot.

Jäälyhdyssä lepattavan, lempeän kynttilän valossa oli mukava nukahtaa. Nukuin yön mukavasti ja heräsin aamulla reippaana.

Kömmimme pesästämme ulos lumiseen maisemaan ja suuntasimme mökkiimme nauttimaan aamupalaa. Virallisille iglun asiakkaille aamupalaa tarjoillaan Lucky Ranchin saluunassa, kivenheiton päässä igluista.

Jos yöllä sattuisi tulemaan vilu, eikä lumimajassa nukkuminen nappaakaan, on lämmitetyssä saluunassa myös sisäpetejä tarjolla.

Tarjolla on erilaisilla jääveistoksilla koristeltuja igluja ja petejä myös koko perheelle.

Oli kyllä ihan mieletön kokemus ja piristi kummasti.

Jos saavutte Pyhälle ja haluatte kokeilla jotain erityisempää vaihtoehtoa hotelli- tai mökkimajoituksen lisäksi, suosittelen vierailua yöksi tai pariksi Lucky Ranchin tiluksille.

Lähetän lämpöisiä jouluterveisiä vanhemmilleni, veljilleni ja serkuilleni perheilleen, sekä ystävilleni, joita on myös jo kova ikävä!

Rauhallista ja rentouttavaa joulua myös kaikille blogini seuraajille, kiitos kun olette matkassani mukana.

Jouluterveisin Marjo

Kommentoi