Rakkautta on ottaa etäisyyttä.

18.03.2020 07:05 - Marjo Liikonen

En aio laatia mielipidekirjoitusta koronaviruksesta. Kannanottoja on nyt kaikkialla ja luotettavista uutislähteistä saa ajankohtaisimmat tiedot ja ohjeet. Sen sijaan haluan jakaa teille lämpöisiä ajatuksia ja hellyyttäviä koirakuvia, koska ne eivät ole vaaraksi kenellekään.

Kunnioitus, toisiamme ja isänmaatamme kohtaan.

Lähimmäisenrakkaus.

Yhteisöllisyys.

Henkinen läheisyys.

Luonto.

Toivo.

Näihin aiheisiin ja tunteisiin turvaudun.

Olen äärettömän onnellinen, että tällaisena aikana minulla on koira seuranani. Poikkeustila vaatii poikkeusoloja, joten tällä hetkellä Ruuti saa nukkua sängyssä kanssani. Aamuisin se kömpii kainaloon ja saa kaiken pahan unohtumaan tapittamalla tummilla silmillään.

Päivisin se vie minut ulos. Se elää elämänsä parasta aikaa. Emäntä on kotona kokoajan ja ulos pääsee useammin!

"Älä katso uutisia, katso MINUA!"

"Ja voisit kyllä pikkasen rapsuttaa!"

Monien turvallisuudentunne, suunnitelmat ja haaveet kaatuu tänä keväänä niin, että itkettää.

Näen ihmisten välillä kuitenkin paljon hyvää. Tukea, apua ja empatiaa on ilmassa. Juuri sellaista yhteisöllisyyttä, mitä täällä tarvitaan. Se miten toimimme yhdessä ja kunnioitamme toistemme turvallisuutta, on kaiken avain.

Vaikka kotona voi olla yksinäistä, tiedän että olemme kaikki tässä tilanteessa yhdessä. Jokaisen oma arvomaailma varmasti vakiintuu kevään kuluessa ja se lisää solidaarisuutta keskuudessamme.

"Löysimpäs sinut!"

"Tiesithän, että ulkona paistaa aurinko? Joko mennään?"

Haastavat ajat vaativat herkkyyttä toimia inhimillisesti.Teemmehän parhaamme yhteisen edun nimissä, emmekä vain oma mukavuusalue edellä.

Voimia kaikille.

Marjo

Kommentoi

Uusimmat