Stadin Gimma - Janica Saxelin

Stadin Gimma - Janica Saxelin

Janica Saxelin

Olen Janica Saxelin, syntyjäni helsinkiläinen innostuja, ihastuja, riskien ottaja ja hulluuteen heittäytyjä jonka sisällä on asunut martta jo 80-luvulta lähtien.

Suhtaudun intohimoisesti elämään, ihmisiin, asioihin ja ilmiöihin enkä osaa painaa jarrua. Näiden ominaisuuksien ansiosta olen voittanut 90 –luvulla hyppynaruhyppelyn piirimestaruuden ja heti perään ollut vuosina 2013 ja 2014 voittamassa roller derbyn Suomen mestaruutta.

Pidän paljon puhumisesta ja uskonkin, että matkapuhelinoperaattorit ovat kehittäneet rajattomat puhepaketit palvelemaan kaltaisiani henkilöitä, joille alle 10 000 minuutin kuukausittaisen puheajan kuluttaminen tuntuu vitsiltä. Lisäksi pidän kirjoista, lehdistä, lukemisesta, torikahveista ja suomalaisesta elokuvasta paitsi silloin kun sen tarina ei voisi olla totta.

Stadin Gimma - Janica Saxelin

Tällä viikolla äänestetään. Edellisten vaalien aikaan rekisteröimäni keskustelu on jälleen ajankohtainen: "Ottaisitko 300 itsellesi täysin vierasta ihmistä naapuriin asumaan?" "No ottaisin. Sitä kutsutaan kaupunkiasumiseksi, v*tun ämpärit".
Britney survived 2007, you can handle today.
Ootko koskaan halunnut voittaa niin paljon, että olet valmis tekemään mitä tahansa sen voiton eteen? Ootko koskaan menettänyt suorituksen aikana häviön pelossa hermot niin pahasti, että huudat kitarisat lepattaen niin kovaa, että silmissä kirjaimellisesti pimenee ja joudut istumaan alas koska happi uhkaa loppua? Mä oon.
Vuosia sitten olin työskennellyt projektin parissa, joka ei mennyt odotusten mukaan. Olin mielestäni epäonnistunut ja surkea. Ystäväni lohdutti mua silloin sanomalla: “Tää oli siun eka lettu. Seuraavasta tulee jo ihan varmasti pitsireunainen ja sileä”.
Aikuisena olemisessa minusta ehdottomasti parasta on se, että alkaa pikkuhiljaa hahmottua se kuka on, mistä on tulossa ja minne on menossa. Aina sekään ei ole ollut mulle täysin kristallinkirkas, se ajatus meinaan, mutta mitä enemmän vesi on virrannut Vantaassa, on tämä kaikki alkanut hahmottumaan.
Näin sanoo Antti Holma Auta Antti -podcastissaan. Tämä toteamus toimi mulle viimeisenä katalysaattorina aloittaa kirjoitustyö ja tässä olen, samoin sinä, uunituoreen blogini äärellä.