Kuva: Fotolia

Maistuisiko napanöyhdästä valmistettu olut? Sitä on nyt saatavilla

02.05.2016 20:00 - Emma Ylistalo

Vaginabakteereista tehdyn oluen rinnalle on tullut myös napanäyhdästä valmistettu olut.

Jos aikaisemmin uutisoimamme vaginabakteereista tehty olut hämmästytti, niin uusi trendi on vähintäänkin yhtä outo. Nyt olutta tehdään nimittäin myös napanöyhdästä.

Belly Button Beer nimellä kulkeva olut on australialaispanimo 7 Cent Breweryn uusi tulokas. Valmistaessa käytetään hiivaa, jota kasvatetaan napanöyhtää käyttämällä.

Olutta valmistakseen panimon omistajien täyty ottaa näytteitä omasta navastaan. Nämä näytteet laitetaan sopivalle alustalle, jotta bakteerit pääsevät kasvamaan. Näytteiden tutkimisen jälkeen valitaan niistä paras ja kasvatetaan siitä hiivaa isompaa tuotantoerää varten.

Vaikka valmistustapa saattaakin kuulostaa ällöltä, panimo vakuuttaa, että olut ei ole sen takia vaarallista. Useilla testeillä on nimittäin varistettu, että kyseistä olutta on turvallista juoda. Panimo vakuuttelee epäilijöitä kertomalla, että oikeasti ei ole väliä, mistä oluen valmistuksessa käytetty hiiva tulee.

"Kun totut ajatukseen, että hiiva on ainoastaan hiivaa riippumatta siitä, mistä se on peräisin ja vesi, jota juot on kierrätettyä diosauruksen virtsaa, voit ainoastaan istua alas ja nauttia oluestasi...teoriassa." muistuttaa yritys nettisivuillaan.

Lähde: Metro.uk

Lue myös: 6 yököttävää faktaa navasta

Kilpailut

Uusimmat