Kuva: Fotolia

Steve-kilpikonna palasi kotiinsa kolmen vuoden karkumatkan jälkeen

26.07.2017 11:45 - Katariina Auvinen

Rakastettu lemmikki karkasi ilmeisesti avoimeksi jääneen oven kautta. Katoamisen jälkeen perhe oli jo ehtinyt muuttaa uuteen paikkaankin.

Yhdysvaltojen Massachusettsissa on tällä hetkellä onnellinen perhe. Perheen rakkaana lemmikkinä tunnettu Steve-kilpikonna nimittäin palasi kotiin kolmen vuoden karkumatkan jälkeen. Nelivarvaskilpikonna oli perheen pojan silmäterä, mutta konna ehti karata vähän aikaa avoimena olleesta ovesta omille teilleen vuonna 2014. 

Perheen äiti, Daniela Tsvetanova, jakoi useita lappuja ympäri kaupunkia, jossa oli kilpikonnan tuntomerkit ja perheen yhteystiedot. Lapuissa luki myös, että konna ei ole vaarallinen. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittanut nähneensä kilpikonnaa lähiympäristössä. 

Jopa paikallinen eläinsuoja kehotti asukkaita pitämään silmiään avoinna kilpikonnan varalta. Vuoden aikana perhe etsi konnaa aktiivisesti, mutta sen jälkeen he luovuttivat. Tämän jälkeen perhe muutti toiseen asuntoonkin. Tänä vuonna perheen parin kilometrin päässä asuva pariskunta huomasi omalla pihallaan pienen konnan. 

Josuhua Bennet-Johnson ja Andrea Coughlan ottivat selvää kilpikonnan rodusta ja vastaan tuli myös katoamisilmoitus Stevestä. Pariskunta päätti lähtettää Tsvetanoville viestiä kilpikonnasta, joka kuvien perusteella paljastui perheen kadonneeksi lemmikiksi. Perheen poika on nyt 16-vuotias ja hän itki kuullessaan rakkaasta konnasta. 

Lue myös: Maailman vanhimmalla eläimellä on ikää 184 vuotta - ensimmäinen pesu tallentui videolle

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat