Suomalainen kansanedustaja: Olen arjalainen ja ylpeä siitä!

19.01.2012 15:00 - Mikko Räsänen

Internetissä kiertää Jussi Halla-Ahon nuoruusvuosien haastattelu, jossa tämä laukoo poikkeuksellisen rajuja mielipiteitä asenteistaan ulkomaalaisia ja satanismia kohtaan.

Kansanedustaja Jussi Halla-Aholla oli nuoruusvuosinaan Blashemia-yhtye, joka toimi Hämeen seudulla 1989-1994. Nettiin on vuotanut vanha kuvakaappaus haastattelusta, jossa Halla-Ahoa haastatellaan bändiin ja hänen henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä liittyen. Kuvasta päätellen mustavalkoinen lehti on ollut luultavasti talkoovoimin tehty fanzine, sillä haastattelun ulkoasu vaikuttaa amatöörimäiseltä suuriin kaupallisiin julkaisuihin verrattuna.

Karkeasta ulkoasusta huolimatta päähuomion varastavat Halla-Ahon mielipiteet.

Näin Halla-Aho kommentoi satanismia:

"Ei sillä ole väliä mitä tekee, vaan miten tekee. Jos satanismilla tarkoitetaan Bathorya, niin se on kaunista. KAUNISTA!!!"

Kun Halla-Aholta kysytään, haluaisiko hän olla orjakauppias, antaa hän vielä suoremman vastauksen.

"Minä ainakin haluaisin piiskata ja komennella neekereitä. (Tämä ei ollut huumorivastaus. Neekeri ei ole naurun asia. Minä olen arjalainen ja ylpeä siitä)"

Lehden toimitus korostaa erikseen, että myös suluissa kirjoitettu osa on Halla-Ahon sanomaa.

Katso koko haastattelu täältä.

Jussi Halla-Aho on muistellut Blashemia-vuosiaan blogissaan ja jakanut siellä myös yhtyeensä musiikkia. Lue blogikirjoitus täältä.

PÄIVITYS: Jussi Halla-Aho kirjoitti päivällä Homma-forumille kirjoituksen, jossa kommentoi fanzinesta otettua kuvakaappausta:
"En tiedä, mikä tuo on. Ei ainakaan aito."

Helsingin Sanomat hankkivat lehden fyysisen kopion, jolloin lehden aitous varmistui. Halla-Aho kiistää silti antaneensa lehdessä kerrottuja kommentteja.
"En ole antanut tuollaista haastattelua. Minulla on joitakin ajatuksia siitä, miten juttu olisi voinut syntyä, mutta enpä nyt sitten ala niitä kuvailla, koska todennäköinen reaktio on, että "selityksen makua". Uskoo, ken tahtoo, ja monihan varmasti tahtoo.", Halla-Aho kirjoittaa Homma-forumilla.

Kilpailut

Uusimmat