Koditon mies löysi huikean rahakätkön - kymmeniä tuhansia euroja

15.06.2012 21:15 - Senni Loikala

Koditon amerikkalaismies Timothy Yost teki yllättävän löydön eräänä tammikuun sateisena aamuna ohikulkumatkallaan Bastropin kaupungissa Texasissa.

46-vuotias Yost käveli rantaa pitkin, kunnes näki maasta nousevan jotakin, joka muistutti matkakassia. Kaivettuaan kassin ylös, Yost löysi sen sisältä pinkan noin 80 euron arvoisia seteleitä ja lähes 70 000 euron edestä eteläafrikkalaisia Krugerrant-kultakolikoita. Yost suunnisti paikalliseen pankkiin vaihtaakseen tomuisen saaliinsa riihikuivaan Amerikan valuuttaan.

Pankin virkailija kutsui paikalle poliisin epäilyttävän miehen ja tomuisen kolikkomeren takia. Poliisit ottivat mysteerisen aarrekassin, mutta ottivat sentään Yostin yhteystiedot talteen.

Bastropin poliisi oli ymmällään tyhjästä ilmestyneiden rahojen edessä eikä osannut yhdistää niitä mihinkään rikokseen. Rahat lukittiin kuukaudeksi kassaholviin, kuten yhdysvaltalainen laki määrää tehtäväksi löytyneiden suurten rahasummien kanssa.

Kun rahat olivat odottaneet holvissa kuukauden, poliisit laittoivat paikallislehteen ilmoituksen, jossa etsittiin rahalaukun omistajaa. Rahojen omistajaksi ilmoittautui muutama ihminen, joista yksi osasi antaa yllättävän tarkkoja tuntomerkkejä rahoista. Todisteet eivät kuitenkaan riittäneet, että rahat oltaisiin luovutettu miehelle.

Texasin lain mukaan rahat kuuluu palauttaa sen kaupungin kassaan, mistä rahat ovat löytyneet. Bastropin kuntaneuvosto päätti kuitenkin yksimielisesti, että löytäjä saisi pitää rahat.

Kun Yostiin otettiin yhteyttä, hän istui vankilassa syynä toistuva kotirauhan rikkominen ja julkisella paikalla juominen. Rahat päätettiin luovuttaa Yostin edustajalle.

Vapauduttuaan vankilasta, pitkähiuksinen ja harmaapartainen Yost on nähty kulkemassa harmaaseen täkkiin kietoutuneena. Toivottavasti se läheinen, jolle rahat on luovutettu, auttaa Yostia hankkimaan niillä katon pään päälle.

Katso kuva Yostista täältä.

Lähde: Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat