Pekonisuklaa yhdistää miesten ja naisten herkut - maistaisitko sinä?

01.05.2013 18:45 - Reetta Haverinen

Suklaan ja pekonin ystävät voivat nyt nauttia lempiherkuistaan samalla kertaa. Englantilaiset ovat keksineet yhdistää nämä kaksi yhteen ja samaan kääreeseen.

Britit ovat tunnetusti pekonin suurkuluttajia. Tämä rasvainen ja rapea herkku kuuluu perinteisesti brittien aamiaispöytään yhdessä paistettujen kananmunien ja paahtoleivän kanssa.

Rohkeat karkkikauppiaat Lucy ja Andrea Huntington päättivät kuitenkin testata, sopisiko pekoni myös muualle kuin paahtoleivän päälle. Huntigtonien herkkupuoti on tunnettu hauskoista ja villeistä karkeistaan mutta yrityksen uusi pekonisuklaa on taatusti yksi myymälän erikoisimmista tuotteista.

Suomenkin markkinoilla on paljon suklaita, joissa makean ja suolaisen yhdistelmä toimii yllättävän hyvin. Esimerkiksi pistaasipähkinä ja merisuolaa sisältävät suklaalevyt ovat monien herkkua. Kuitenkin The Sun lehden mukaan tämä englantilaisten pekonivariaatio on melko erikoinen tapaus. Brittilehti kuvailee makuelämystä ''unohtumattomaksi'', eikä välttämättä positiivisessa mielessä.

Luultavasti pekonisuklaa ei nouse makuvariaatioiden viiden parhaimmistoon. Toisaalta hyvä, sillä tämä herkku saa varmasti monet ravintoterapeutit haukkomaan henkeään. Rasvaa ei tästä kombinaatiosta nimittäin puutu.

Pekoninmakuisena saa myös muita outouksia liukastusvoiteista äidinmaidonkorvikkeisiin. Lue niistä lisää tästä!

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat