Kuva: Fotolia

Alkoiko kesäloma? Vinkit, joiden avulla pääset lomatunnelmaan hetkessä

11.06.2016 10:15 - Emmi Moilanen

Listasimme vinkit, joiden avulla saat kesälomastasi kaiken irti heti ensihetkistä saakka.

Stressaavan työrupeaman jälkeen voi olla vaikeaa rauhoittaa mieli ja keho lomatunnelmaan. Työt eivät jääkään työpaikalle, vaan pyörivät päivittäin mielessä ja joskus seuraavat jopa uniin saakka. Jos lomatunnelma on vielä kateissa, tarkista alta vinkit, jotka helpottavat arjen siirtämistä lomarytmiin.

Shoppaile kesävaatteita

Lähde ostoskierrokselle jo hieman ennen lomasi alkua. Näin saat etukäteen viritettyä mielen lomatunnelmaan ja ensimmäisen lomapäivän koittaessa sinulla on uusi, ihana asukokonaisuus valmiina odottamassa.

Varaudu rantakeleihin

Hellepäivien viihdykkeeksi kannattaa hankkia uutta rantalukemista. Kokeile valita kirjakaupan tai kirjaston hyllyltä kirja, johon et normaalisti tulisi tarttuneeksi. Lomalla on aikaa tutustua sellaiseen kirjallisuuden lajiin, jota et normaalisti lukisi. Jos olet romanttisten novellien ystävä, kokeile tänä kesänä vaikkapa uutuusdekkaria. Muista myös auringolta suojautuminen aurinkorasvalla, jossa on riittävän korkea suojakerroin.

Hyväksy luppoaika

Kesälomalla saat luvan kanssa nauttia päivistä, jotka eivät ole suunniteltu minuuttiaikataulun mukaisesti. Malta kuitenkin olla täyttämättä ”luppoaika” liiallisella internetin, sosiaalisen median tai työsähköpostin selaamisella.

Hyvä vinkki työajatuksista irtautumiseen on automaattisen vastausviestin luominen työmeiliisi. Saat mielenrauhan, kun tiedät, että sinua tavoittelevat henkilöt saavat välittömästi tiedon lomastasi ja tietävät myös, kenen työkaverisi puoleen kääntyä asiassaan. Jos et kuitenkaan malta olla tarkistamatta sähköpostiasi ajoittain, päätä rajasi etukäteen, esimerkiksi kerta tai kaksi viikossa riittää.

Vaali perinteitä

Hyvää ajanvietettä ensimmäisiin lomapäiviin on jokin mielekäs tekeminen, jota harrastat vain vapaa-ajallasi. Älä siis täytä loman ensimmäisiä päiviä rästiin jääneitä projekteja hoitaen. Pelkästään rentoutumiseen sekä ajatusten nollaamiseen varattu tekeminen saa sinut helpommin sisäistämään, että nyt on loma ja saat ottaa rennosti. Esimerkiksi mökkiviikonloppu tai stressittömät hetket aikuisten värityskirjan parissa toimivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Valmistaudu etukäteen loman loppumiseen

Jotta saat ansaitsemastasi lomasta kaiken irti sen viime hetkille saakka, valmistaudu töihin paluuseen jo ennen kesälomasi alkua. Näin vältyt tuhlaamasta energiaasi työajatuksiin loman loppumetreillä. On helpottavaa, kun tiedät jo valmiiksi, mistä sinun on aloitettava ensimmäisenä päivänä töihin palattuasi. Apuna tässä toimii ajoissa suunnitellut kalenterimerkinnät tai lyhyt tehtävälista, jonka jätät odottamaan työpisteellesi lomasi loppumista.

Tämän jälkeen voit hyvällä omallatunnolla hiljentää työpuhelimesi ja poistua kesäloman viettoon!

Lue myös: Haaveiletko lomasta kotona? Kuusi vinkkiä tekevät siitä täydellisen

Kilpailut

Uusimmat