Kuva: Fotolia

Oinas on peloton, leijona vaativa - horoskooppimerkkisi paljastaa, millainen äiti olet

07.06.2016 13:00 - Rea Tallgren

Äitiys on yksi maailman vaikeimmista lajeista, eikä kukaan ole siinä täydellinen. Mutta mitä horoskooppisi ennustaa äititaidoistasi ja vahvuuksistasi? Tarkista helposti.

Kokosimme alle Good Housekeepingin listauksen siitä, mitä horoskooppimerkki paljastaa siitä, millainen äiti kukakin on. Lue oman horoskooppimerkkisi vallitsevat piirteet alta. Tunnistatko niistä itsesi - entä oman äitisi?

Oinas 21.3.-19.4.

Vahvuutesi äitinä: Olet vahva, itsetietoinen ja peloton.

Heikkoutesi äitinä: Olet kilpailuhenkinen ja välillä hyvin kapeakatseinen. Saatat myös olla ajoittain melko pinnallinen ja lisäksi saatat kehittää pakkomielteitä oudoista asioista. 

Oinasäidit ovat hyvin itsevarmoja. He suhtautuvat äitiyteen kuin mihin tahansa haasteeseen tai seikkaluun ja hyppäävät sitä kohti pää edellä.

Oinaat eivät epäröi olla itsekkäitä ja laittaa omia tarpeitaan muiden tarpeiden edelle. Heillä on paljon tavoitteita, eivätkä he luovu niistä äitiyden myötä. Toisinaan tämä aiheuttaa ongelmia, pienen lapsen kanssa kun on pakko opetella olemaan epäitsekäs. Oinaita kutsutaan myös välillä diivamaisiksi - eikä kenties täysin turhaan. 

Toisaalta oinasäiti on mahtava malli lapselleen siitä, miten itsenäisesti ja rohkeasti moderni nainen voi elämänsä elää. Oinas tekee vaikutuksen, minne ikinä meneekään. Myös hänen lapsistaan kasvaa voimakkaita ja itsevarmoja. 

Härkä 20.4.-20.5.

Vahvuutesi äitinä: Sinulla on maalaisjärkeä, etkä epäröi käyttää sitä. Olet ahkera ja tasapainoinen. 

Heikkoutesi äitinä: Olet materialisti ja mielialasi heittelee katosta lattiaan tuon tuosta. Saatat myös syyllistyä pinnallisuuteen. 

Härkä-äidit ovat hyvin vahvoja, eivätkä he epäröi istuttaa lapsiinsa niin Jumalan- kuin virkavallankin pelkoa. Härät eivät yritä, eivätkä edes halua olla, lastensa parhaita ystäviä. He ovat kasvattajia, jotka eivät epäröi käyttää valtaansa.

Toisaalta härät ovat hyvin viisaita; kun lapset oppivat tavoille ja käyttäytyvät mallikkaasti, voi heitä viedä mukaviinkin paikkoihin mieluummin. Härkä-äidit myös tekevät muita enemmän myönnytyksiä ja saattavat antaa lapsilleen luvan kokeilla muiden äitien silmissä hullujakin asioita, sillä he luottavat lapsiensa arviointikykyyn. Härkien lapset osallistuvat kesäleireille, ja saavat stipendejä. Heidän äitinsä on ylpeä kasvatustyöstään, eikä anna lastensa unohtaa sitä heidän ollessa aikuisiakaan - härkä-äiti nimittäin vaatii myös silloin arvostusta ja huomiota. 

Kaksonen 21.5.-20.6.

Vahvuudet äitinä: Muuntautumiskyky, nuorekkuus, luovuus, avarakatseisuus ja uteliaisuus.

Heikkoudet äitinä: Kärsimättömyys, rajojen asettamisen vaikeudet, luennoiminen sen sijaan, että kuuntelisi, mitä lapsilla on sanottavaa. 

Kaksosten lapsilla ei koskaan tule tylsää, vaikka välillä he saattaisivat toivoa, että niinkin olisi. Kaksosten mieli muuttuu jatkuvasti ja niinpä myös sääntöjen tekeminen lapsille on vaikeaa. Voikin olla, että kaksosten lapset väittävät vastaan muita enemmän, he kun ovat tottuneet siihen, että siitä saattaa olla hyötyä. 

Kaksonen kasvattaa lapsensa todennäköisemmin suurkaupungin sykkeessä, eikä pelkää viedä lastaan mukanaan vaikkapa konsertteihin jo pienestä pitäen. Kaksosäiti on monesti se, josta muut äidit puhuvat hieman epäröiden, hän kun on monen silmissä todella erikoinen. Turha muiden mielipiteistä on kuitenkaan välittää - ainakaan teidän perheessänne ei tyyntä hetkeä nähdä ja toimintaa riittää!

Rapu 21.6.-22.7.

Vahvuudet äitinä: Hellyys, omistautuvuus, mukavuus.

Heikkoudet äitinä: Kateellisuus, mielialanvaihtelut, ylihuolehtivaisuus ja sentimentaalisuus.

Rapu on merkki, joka suorastaan syntynyt äidiksi. Ravut hoivaavat lapsesta lähtien kaikkea pikkusisaruksista naapurin lapsiin ja lemmikkeihin. Äitiys onkin ravuilla helppoa ja he tekevät kaiken "oikein" luonnostaan. Ravuille lastensaaminen voi tehdä hyvää, sillä ravut ovat monesti hieman ujoja. Äitiys antaa heille uudenlaista tarttumapintaa elämään ja erilaisia mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin. 

Ravut ovat tarkkoja omista ystävistään, mutta myös lastensa kavereista. Rapujen kotiin eivät kaikki ole tervetulleita ja rapuja saatetaankin pitää vähän snobeina. Toisaalta, kun ravusta saa ystävän, on hän lojaali ystävä loppuun asti. 

Leijona 23.7.-22.8.

Vahvuudet äitinä: Olet leikkisä, luova, hyvä johtaja ja itsevarma. 

Heikkoudet äitinä: Otat herkästi itseesi ja olet turhankin dramaattinen. Nautit huomiosta, ja kiukuttelet kuin pikkulapsi, jos et saa sitä. 

Leijonaäiti hyppää äitiyteen kaulaansa myöten ja antaa lapsilleen kaikkensa. Leijona on kova suorittaja ja asettaakin itselleen hurjia tavoitteita, jotka hän myös saavuttaa lähes leikiten. Sen takia leijonaäidin voi olla vaikea ymmärtää, kuinka paljon lapsiltaan voi vaatia. Leijonaäiti ei ole ilkeä, mutta hän saattaa olla kärsimätön ja vaatia lapsiltaan liikaa. Useimmiten leijonaäitien lapsista kuitenkin kasvaa menestyjiä, kenties juuri äitien armottomien vaatimuksien takia. Vaikka leijonaäiti on vaativa, osaa hän myös heittää vapaalle. Tuolloin lapsia palkitaan heidän suorituksistaan ja monien ulkopuolisten silmiin saattaakin näyttää siltä, että leijonaäiti hemmottelee lapsiaan. 

Leijonäidille on tärkeää, että hänen lapsistaan kasvaa itsenäisiä ja kykeneväisiä ihmisiä, joista hän voi olla ylpeä. 

Neitsyt 23.8.-22.9.

Vahvuutesi äitinä: Olet hyvä ylläpitämään järjestystä, olet älykäs ja sinulla on maalaisjärkeä. Lisäksi elät terveellisesti ja lapset saavat siitä hyvän mallin. 

Heikkoutesi äitinä: Olet ylihuolehtiva ja analysoit asioita kenties liikaakin. Sinulla on myös taipumusta arvostella muita herkästi. 

Neitsyet arvostavat usein omaa henkilökohtaista tilaansa ja sen takia äitiys saattaakin aluksi olla pienoinen shokki. Älykkäälle neitsyelle on kova paikka se, ettei hänellä enää ole aikaa ajatella ja rentoutua omillaan. Silti neitsyt onnistuu löytämään lapsistaan ilon ja toisin kuin monet, hän kokee lapsiensa nuorentavan häntä. Neitsyt suhtautuu äitiyteen huumorin kautta ja osaakin kuvailla sitä hauskasti muille. Neitsyt haluaa tehdä kaiken aivan täydellisesti ja siksi hän saattaakin muiden äitien silmissä vaikuttaa varsinaiselta "koneelta."

Vaaka 23.9.-23.10.

Vahvuudet äitinä: Kärsivällisyys, oikeudenmukaisuus. 

Heikkoudet äitinä: Epäjohdonmukainen tapa kasvattaa, pinnallisuus ja snobimaisuus. 

Vaaka on merkkinä hyvinkin boheemi ja vaa'alla onkin tapana jäädä ihmettelemään elämänmenoa ja myöhästyä sen takia erinäisistä paikoista. Tämä muuttuu, kun vaa'asta tulee äiti. Vaaka laittaa elämänsä järjestykseen ja alkaa elää lapsilleen. Vaaka tekee lapsistaan elämänsä keskipisteen ja joskus hänen omistautumisensa saattaa myös mennä yli. 

Vaaka ei "päästä itseään repsahtamaan", vaikka tuleekin äidiksi. Vaa'alle on tärkeää, että hän näyttää aina huolitellulta ja sama pätee hänen lapsiinsa. Vaaka saattaakin tehdä lapsistaan oman projektinsa ja välillä hänen pitäisikin pysähtyä miettimään, antaako lastensa tehdä kaikkea mitä he haluavat vai kontrolloiko heitä liikaa. 

Skorpioni 24.10.-22.11.

Vahvuudet äitinä: Tahdonvoima, kestävyys sekä intuitio. 

Heikkoudet äitinä: Intensiivisyys, liika kontrolloiminen, henkisesti ei aina läsnä. 

Skorpionien lapset jumaloivat - ja pelkäävät - äitiään. Skorpioniäidin yksi katse riittää hiljentämään lapset hetkessä. Toisaalta skorpioniäiti on myös hauskaa seuraa, eikä hän vierasta pelleilyä. Skorpioniäidille on tärkeää se, että perheellä on taloudellista turvaa ja skorpioni on itsekin valmis tekemään töitä sen eteen. 

Skorpioneilla on vahva intuitio ja he luottavatkin siihen lähes sokeasti. Skorpioni suojelee lapsiaan loppuun asti ja taistelee heidän oikeuksistaan. Lastenkasvatuksessa ja elämässä skorpionit eivät kaihda edes kyseenalaisia keinoja manipuloinnista kiristämiseen, ja tämä pätee niin skorpioniin lapsiin kuin muihinkin ihmisiin. 

Skorpionien lapsista kasvaa loppupeleistä vahvoja ja huumorintajuisia selviytyjiä; jos he ovat selvinneet äidistään, selviävät he mistä vaan. 

Jousimies 23.11.-21.12.

Vahvuutesi äitinä: Olet huumorintajuinen ja omaat ihailtavan perspektiivin asioihin. 

Heikkoutesi äitinä: Olet liiankin spontaani, kärsimätön ja lisäksi saatat olla liian suorapuheinen. 

Jousimiehet ovat hyvin impulsiivisia ja rakastavat seikkailuja. Jousimiehet ovat mestareita välttelemään kaikenlaista sitoutumista ja sen takia lastensaaminen saattaakin aluksi olla heille melkoinen shokki. Jousimiehet ovat äitinä melkoisen vapaamielisiä, ja heidän kanssaan lapset saattavatkin päästä vaikkapa extempore-retkelle autolla ympäri Suomen tai vastaavasti tutustua ihmisiin, joita muuta vanhemmat saattaisivat vältellä kapeakatseisuuden takia. 

Koska vapaus ja rentous on jousimiehelle niin tärkeää, joutuu hän miettimään elämäänsä melko lailla uusiksi lastensaamisen myötä. Jousimiehen kannattaa tehdä suunnitelmia, joihin lapset voi sisällyttää mukaan. Esimerkiksi pihan voi pistää uuteen uskoon lasten avulla ja äkkilähtö Espanjaan varmasti miellyttäisi muksujakin. Jousimiehen kotona saattaa olla sotkuista, mutta jousimies suhtautuu siihen, kuten äitiyteen; huumorilla ja seikkailumielellä. 

Kauris 22.12.-19.1.

Vahvuutesi äitinä: Ajattelevaisuus, kärsivällisyys, perinteiset arvot, yhdenmukaisuus kasvatusmetodeissa.

Heikkoutesi äitinä: Pessimismi, epävarmuus, ylivarovaisuus ja taipumus huolehtia liikaa.

Kauris uskoo siihen, että lasten tulee kunnioittaa vanhempiaan. Kauris itse kunnioittaa vanhempiaan, vaikka ei heistä aina pitäisikään. Kauris ei halua olla lastensa paras ystävä, hänelle riittää se, että hän on turvallinen vanhempi, jonka asettamia rajoja lapset eivät jatkuvasti kyseenalaista. Kauris on hyvin vahva persoona ja hän johtaa hyvin "miehisesti" perhettään. 

Kauris uskoo rangaistusten voimaan, eikä näytä välttämättä hellyyttä sanoin. Sen sijaan teot puhuvat puolestaan ja siksi kauriin halaus tuntuu sitäkin paremmalta. Kauris myös pitää huolen siitä, ettei hänen lapsiltaan ikinä puutu mitään, ei, vaikka se vaatisi kauriilta suunnatonta määrää työtä. 

Kauris itse on ahkera, ja halua kasvattaa lapsistaan samanlaisia. Niinpä lapset osallistuvat kotitöihin pienestä pitäen ja saavat niistä palkkion. Kauris haluaa näyttää ennen kaikkea omille vanhemmilleen, että osaa kasvattaa lapsistaan vastuuntuntoisia ja työtäpelkäämättömiä, kunnon kansalaisia. 

Vesimies 20.1.-19.2.

Vahvuudet äitinä: Nuorekkuus, avoimuus, reiluus.

Heikkoudet äitinä: Turha dramaattisuus, liian löysät rajat sekä henkisen läsnäolon vaikeus.

Vesimiehen perheessä ei koskaan ole tylsää, kiitos vesimiehen ailahtelevaisen luonteen. Toisina hetkinä vesimiesäiti on suunnattoman rento, toisina puolestaan pyrkii kontrolloimaan lapsiaan armoa tuntematta. Vesimies haluaa mahdollistaa lapsilleen pitkän lapsuuden ja suojeleekin heidän kuplaansa joskus turhankin rajusti. 

Vesimiehellä on paljon ystäviä ja sen takia äitiyden tuomat velvollisuudet saattavat joskus uuvuttaa sosiaalisesta kanssakäymisestä nauttivan vesimiehen. Vesimiehen kannattaakin pitää huoli siitä, että hän edelleen, lapset saatuaankin, pitää huolen myös omasta ajastaan. 

Vesimies on äitinä hyvin omalaatuinen ja hänen kannattaakin olla siitä ylpeä. Vesimiehen koti voi olla sotkuinen ja lapset juoksennella pihalla kesäpäivänä puolialastomina, mutta ainakin perhe on onnellinen - ja vesimies myös, jos pitää itsestään huolta. 

Kalat 20.2.-20.3.

Vahvuutesi äitinä: Myötätuntoisuus, mielikuvitus, hoivavietti, luovuus. 

Heikkoutesi äitinä: Manipuloiminen, syyllistäminen ja ailahtelevaisuus. 

Kalat ovat luksusta rakastava merkki, eikä kalojen koti muutu lasten myötä yhtään vähemmän hienoksi; päinvastoin. Kalat ovat myös itse hyvin huoliteltuja, ja saattaisivatkin pelottaa muita äitejä, mutta heidän mukava ja avoin luonteensa takaa sen, että heitä on mahdoton inhota. Kalojen ovi on aina auki muille äideille ja kalat solahtavatkin ryhmään kuin ryhmään kuin kala veteen (heh). Kalat osaavat hemmotella itseään ja kohtelevat itseään kuin jumalatarta, ja kehottavat muitakin äitejä tekemään samoin. 

Kaloilla on loistava huumorintaju ja heillä riittää mielikuvitusta. Joskus kalat tosin ovat liiankin vilkkaita ja saattavat tahtomattaan myös nolata lapsiaan. Vaikka kala pystyy kertomaan lapsilleen pitkän iltasadun suoraan päästään keksimällä, saattaa hänen olla vaikea asettaa lapsilleen rajoja. Koska kala ei pidä siitä, että hänelle sanellaan, mitä tehdä ja milloin, ei hän pidä sen tekemisestä muillekaan. Niinpä kalalla saattaa olla ongelmia olla uskottava auktoriteetti tilanteen sitä vaatiessa. Kalan onni on, jos hänellä on kumppani, joka on parempi kurinpitäjä. 

Kala rakastaa lapsiaan ehdoitta, eikä epäröi hemmotella heitä. Lisäksi kalan lapsista kasvaa hyvin itseriittoisia, joskus liiankin. Kala opettaa lapsilleen kuitenkin sen tärkeimmän; että jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on. 

Lue myös: Huhtikuussa syntyneet pelottomia, syyskuun lapset viisaita - syntymäkuukautesi kertoo sinusta paljon

Lähde: Good Housekeeping

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat